19:57 31.07.2020

Держкомісія з ТЕБ та НС встановила нові рівні епіднебезпеки COVID-19, у "червоній зоні" Луцьк, Тернопіль та один район Чернівецької області

3 хв читати
Держкомісія з ТЕБ та НС встановила нові рівні епіднебезпеки COVID-19, у "червоній зоні" Луцьк, Тернопіль та один район Чернівецької області

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) встановила нові рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території України, повідомив міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.

"Щойно закінчилося чергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Було встановлено нові рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19, викликаного коронавірусом SARS-CoV-2З", - написав Немчінов на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Зазначається, що до "червоної" зони потрапили: міста Луцьк і Тернопіль, а також Кіцманський район Чернівецької області.

До "помаранчевої" зони потрапили: міста Івано-Франківськ, Львів, Бережани Тернопільської області, Луцький і Любешівський райони Волинської області, Тисьменицький район Івано-Франківської області, Миколаївський, Перемишльський і Пустомитівський райони Львівської області та Бучацький район Тернопільської області.

До "жовтої" зони потрапили: міста Вінниця та Могилів-Подільський, Вінницький, Калинівський, Крижопільський, Немирівський і Тульчицький райони Вінницької області, місто Нововолинськ, Горохівський, Кверцівський, Локачинський, Маневицький і Турійський райони Волинської області, міста Житомир, Бердичів, Малин і Новоград-Волинський, Любарський, Пулинський, Романівський та Черняхівський райони Житомирської області, міста Берегово, Мукачево, Ужгород, Хуст, Чоп, а також Берегівський, Великоберезнянський, Виноградівський, Воловецький, Іршавський, Міжгірський, Мукачівський, Перечинський, Рахівський, Свалявський, Тячівський, Ужгородський та Хустський райони Закарпатської області.

Крім того, потрапили до "жовтої" зони: місто Яремче, Богородчанський, Городенівський, Косівський та Наддвірнянський райони Івано-Франківської області, Жовківський, Яворівський та Кам'яно-бузький райони Львівської області, Бережанський, Гусятинський, Монастириський, Лановецький та Чортківський райони Тернопільської області, Глибоцький, Путильський, Сокирянський, Сторожинецький і Хотинський райони Чернівецької області.

За словами міністра, зазначене рішення почне працювати з 3 серпня.

"Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зустрічатиметься щотижнево, щоп'ятниці, і оновлюватиме дані, які діятимуть із понеділка наступного тижня", - зазначив Немчінов.

У свою чергу міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу за підсумками засідання комісії ТЕБ та НС повідомив, що в регіонах, віднесених до "зеленої" зони, діятимуть ті самі правила, що встановлені для всієї України в період адаптивного карантину, зокрема, носіння маски або респіратора в громадських місцях, проведення масових заходів за участю не більше ніж однієї людини на 5 кв. м, робота кінотеатрів і театрів дозволяється при завантаженні на 50%, перевезення пасажирів громадським транспортом дозволяється лише на місцях для сидіння, а також дотримання соціальної дистанції та користування антисептиком.

У "жовтій" зоні, яка є буферною, на додаток до зазначених обмежень забороняється відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку.

У "помаранчевій" зоні додатково забороняється діяльність місць розміщення, крім готелів, діяльність розважальних закладів та закладів громадського харчування в нічний час, забороняються планові госпіталізації в лікарнях, робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури, дитячих закладів, закладів оздоровлення та відпочинку. Також у "помаранчевій" зоні встановлюються суворіші обмеження для масових заходів - одна людина на 20 кв. м і не більше ніж 100 осіб-учасників.

У "червоній" зоні додатково забороняється робота громадського транспорту, відвідування закладів освіти, закриваються ресторани і торговельно-розважальні центри.

Перехід до зони із суворішим карантином відбувається, якщо показники підвищені протягом п'яти днів поспіль. При цьому повернутися до зони з м'якшими обмеженнями можна, якщо три дні поспіль ситуація тримається на рівні, встановленому для легшої зони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА