20:51 31.07.2020

"Луцький терорист" оголосив голодування, протестуючи проти умов тримання його в СІЗО

2 хв читати
"Луцький терорист" оголосив голодування, протестуючи проти умов тримання його в СІЗО

Максим Кривош, який 21 липня захопив автобус з пасажирами в центрі Луцька і наразі перебуває у слідчому ізоляторі, оголосив голодування, пише ІА ВолиньPost із посиланням на адвоката Сергія Тиможинського.

За словами адвоката, Кривош оголосив голодування 30 липня, протестуючи проти умов тримання його в СІЗО.

"Сергій Тиможинський повідомив, що Максим Кривош вирішив голодувати через порушення його прав, зокрема - через невмотивоване, на його переконання, застосування кайданок. Адвокат запевняє, що перші три дні перебування у СІЗО спецзасобів не застосовували. Натомість тепер кайданки одягають щоразу, коли випускають із камери. Мовляв, тепер у слідчому ізоляторі Кривоша утримують вже як засудженого, а не як ув'язненого", - пише видання.

Захисник Кривоша також стверджує, що його підзахисному не дають змінного одягу, хоча він був серед вилучених під час затримання речей.

"Натомість у прес-службі прокуратури області повідомили, що прокурори систематично відвідують СІЗО - жодні скарги від ув’язненого на режим чи умови тримання не надходили", - пише видання.

Як повідомлялося, вранці 21 липня в центрі Луцька чоловік, який назвався "Максимом Плохим", захопив рейсовий автобус приміського сполучення, при собі мав вибухівку і зброю. В автобусі перебували 13 людей.

Поліція встановила особу правопорушника - Максим Кривош (1975 р. н.), офіційно проживає у Дубні (Рівненська область), там перебуває його сім'я. Уродженець с. Гай Оренбурзької області Російської Федерації. Раніше двічі судимий, відбув покарання у вигляді позбавлення волі сукупним терміном майже десять років у виправних закладах за скоєння низки тяжких злочинів.

У мережі інтернет розміщено книгу автора "Максима Плохого", що описує перебування автора в місцях позбавлення волі та його погляди на життя.

Увечері всіх заручників - 13 осіб було звільнено, терориста затримано. Цьому передувала розмова з Кривошем президента України Володимира Зеленського, розміщення у соцмережах відеозвернення глави держави про необхідність перегляду документального фільму про захист тварин (цього вимагав зловмисник). Одразу після звільнення заручників відеозвернення було видалено.

22 липня правоохоронці повідомили Кривошу про підозру у вчиненні терористичного акту, захопленні та утриманні осіб як заручників із погрозою знищення людей, зазіханні на життя співробітника правоохоронного органу, а також у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України).

23 липня міськрайонний суд Луцька обрав Кривошу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 18 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

Найближчої доби в Україні очікуються помірні дощі, місцями заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА