20:04 01.08.2020

Підприємства та установи Тернополя з 3 серпня працюватимуть у звичайному режимі, міськрада збереться на позачергову сесію для обговорення законності постанови Кабміну

2 хв читати
Підприємства та установи Тернополя з 3 серпня працюватимуть у звичайному режимі, міськрада збереться на позачергову сесію для обговорення законності постанови Кабміну

Підприємства та установи м.Тернопіль з понеділка, 3 серпня, будуть працювати в звичайному режимі, мер міста Сергій Надал скликає позачергову сесію міської ради для обговорення законності постанови Кабінету міністрів України про віднесення Тернополя до "червоної зони."

"Державна комісія ТЕБ та НС віднесла Тернопіль до "червоного" рівня епідемічної небезпеки, що має означати заборону пасажирських перевезень, роботи установ сфери культури, громадського харчування, ТРЦ, соціальних і реабілітаційних установ тощо. Підстави прийняття щодо Тернополя такого рішення не встановлені, оскільки показники рівня захворюваності COVID-19 в нашому місті за останні дні пішли на спад і тримаються на тому ж низькому рівні", - повідомляє прес-служба Тернопільської міськради в суботу.

За інформацією міськради, зокрема, станом на 1 серпня в Тернополі наступна ситуація: середня кількість тестувань методом ПЛР становить 78,1 (показник має бути не менше 24); коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 11,1 (показник - 11); показник динаміки зростання випадків інфікування - 12,5 (показник - 10).

Одночасно "червоний" рівень епідемічної небезпеки, як наголошує влада міста, встановлюється в разі завантаженості понад 75% ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим COVID-19. Зараз у Тернополі цей показник становить 46,89%, що вдвічі менше нормативу.

"Тому, з метою забезпечення нормальної життєдіяльності міста та захищаючи права Тернополя на працю і свободу пересування, мер Сергій Надал у понеділок, 3 серпня, скликає позачергову сесію міської ради, під час якої на розгляд депутатів буде винесено питання оцінки законності даної постанови про віднесення Тернополя до "червоної" зони", - йдеться в повідомленні.

Так, з понеділка, 3 серпня, підприємства, установи та організації Тернополя працюватимуть у звичайному режимі.

Раніше мер Тернополя Сергій Надал заявив, що вважає рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій суто політичним.

"Створюється враження, що Тернопіль хочуть ізолювати від України. Нас хочуть взяти в блокаду", - написав він на сторінці в Фейсбуці.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА