21:11 01.08.2020

Нова дата запуску французької ракети Ariane 5 з трьома комерційними супутниками буде оголошена 3 серпня

2 хв читати
Нова дата запуску французької ракети Ariane 5 з трьома комерційними супутниками буде оголошена 3 серпня

Нова дата запуску важкої ракети-носія Ariane 5 Європейського космічного агентства (ЕSА), який в останній момент було скасовано в суботу з космодрому Куру у Французькій Гвіані, буде оголошена 3 серпня, повідомила компанія-оператор Arianespace.

Передстартовий відлік був зупинений за дві хвилини до запуску ракети з трьома комерційними супутниками через "червоний сигнал", який надійшов з одного з датчиків. За словами глави Arianespace Стефана Ізраеля, контрольний датчик зафіксував проблему першого ступеня носія.

"Нова дата старту місії VA253 буде анонсована 3 серпня. Ракета Ariane 5 відправлена в будівлю складального цеху, де на ній буде замінений сенсор в першому кріогенному ступені і закладена нова польотна програма", - йдеться в повідомленні.

Запуск ракети планувалося здійснити в тимчасове вікно, яке відкривалося в 00:30 за Києвом 1 серпня (о 23:30 за паризьким часом 31 липня).

Ракета-носій мала вивести на геостаціонарну орбіту перигеєм 250 км і апогеєм 35,7 тис. км апарат MEV-2 (Mission Extension Vehicle) американської корпорації Northrop Grumman, призначений для продовження термінів експлуатації супутників. Планувалася його стикування із супутником зв'язку Intelsat 10-02 на геостаціонарній орбіті, який вже майже вичерпав свої запаси палива для підтримки орієнтації, і "дозаправити" його.

Ракета також повинна була вивести на орбіту супутник Galaxy 30 компанії Intelsat для розширення високочастотного телевізійного покриття території США. На ньому, крім того, розміщено обладнання Федеральної авіаційної адміністрації США, призначене для вдосконалення технічного обслуговування польотів цивільної авіації.

Третій супутник, який передбачалося вивести на орбіту, є японським телекомунікаційним апаратом BSAT-4b. Створений компанією Maxar, він призначений для телевізійного мовлення у форматі надвисокої чіткості (4K і 8K) в Японії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА