07:17 02.08.2020

Facebook примусили заблокувати сторінки прихильників президента Бразилії

1 хв читати
Facebook примусили заблокувати сторінки прихильників президента Бразилії

Facebook вимушено заблокував сторінки 12 головних прихильників президента Бразилії Жаіра Болсонару, повідомила BBC News.

Цих людей обвинуватили в розповсюдженні фейкових новин про суддів. У травні суд постановив заблокувати 12 профілів у Фейсбуці і 16 - в Твіттері. Серед них глава президентської партії Роберту Джефферсон і відомий бразильський бізнесмен Лусіану Ханг.

Раніше Facebook відмовився виконувати рішення суду. Керівництво компанії назвало його загрозою для свободи слова і буде оскаржувати в суді.

Минулої п'ятниці Верховний суд Бразилії оштрафував Facebook за відмову заблокувати зазначені сторінки в усьому світі. Зараз доступ до них закритий тільки на території Бразилії. Штраф склав 1,92 мільйона реалів (близько $ 368 тисяч). Він буде рости на 100 тисяч реалів щодня за невиконання.

Поки немає інформації про штрафи щодо Twitter.

У липні Facebook заблокував в Бразилії кілька десятків сторінок у Фейсбук і Інстаграмі. Блокування пояснили тим, що власники користувалися вигаданими іменами і видавали себе за журналістів і ЗМІ. Нібито ці сторінки пов'язані зі співробітниками адміністрації Болсонару, його синами Едуарду, Флавіу й іншими.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА