11:44 02.08.2020

Керівництво РФ не змириться з існуванням незалежної України – глава СЗР

2 хв читати
Керівництво РФ не змириться з існуванням незалежної України – глава СЗР

Головною загрозою для України є РФ і її політичний режим, який не змириться з існуванням незалежної України і намагатиметься повернути її під свій контроль, заявив глава Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Валерій Кондратюк.

"Стратегічні цілі політичного режиму Росії ... залишаються незмінними: повернення України в зону свого цілковитого впливу, ліквідація її національної ідентичності та незалежності, встановлення зовнішнього контролю над процесами, що відбуваються в нашій країні, припинення існування України як суверенної держави", – зазначає Кондратюк у своїй статті для інтернет-видання ZN.UA.

Автор констатує, що "кремлівська влада ніколи не прийме існування незалежної, унітарної та орієнтованої на захід України, отже, продовжуватиме вести проти Української держави гібридну війну".

За даними розвідки, з наближенням місцевих виборів в Україні РФ знову повернеться до практики активного тиску і провокацій з метою не лише посіяти хаос і підірвати довіру населення до державних інститутів, а й сформувати на Заході думку про неспроможність України і токсичність співпраці з нею. Один з елементів цього плану – насадження ідеї федералізації України як нібито єдиної реальної можливості вирішення конфлікту мирним політичним шляхом, за яким послідує розпад України на дрібні утворення та поглинання їх російською стороною.

"Ключове в цій стратегії – проведення виборів в ОРДЛО. РФ наполягає на проведенні виборів на тимчасово окупованих територіях без відновлення контролю української сторони над відповідною ділянкою україно-російського кордону і виведення всіх збройних підрозділів, підконтрольних Москві", – пише Кондратюк.

Розвідка також прогнозує, що, незважаючи на готовність України до процесу мирного врегулювання, в найближчій і середньостроковій перспективі вздовж лінії розмежування на Донбасі буде зберігатися висока ймовірність провокацій з боку російських найманців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА