15:55 02.08.2020

Уночі в Києві зламали шлагбаум і світлофор на в'їзді на Труханів острів, вандала затримали, повідомив мер

2 хв читати
Уночі в Києві зламали шлагбаум і світлофор на в'їзді на Труханів острів, вандала затримали, повідомив мер

Обладнання автоматичної системи на пункті в'їзду в рекреаційну зону Труханового острова в центрі Києва було пошкоджено близько опівночі, зловмисника затримано, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Друзі! Знову випадок вандалізму в столиці. Вчора, близько півночі, на пункті в‘їзду на Труханів острів чоловік варварськи розтрощив обладнання автоматичної системи. Зокрема, стрілу та гідравлічну станцію шлагбауму, світлофор, дві камери, контролер боларда та інші технічні засоби. Матеріальні збитки внаслідок пошкодженого комунального майна, за попередніми розрахунками, – майже 300 тисяч гривень. Зараз комунальники працюють над відновленням системи. Особу руйнівника встановили, його затримала поліція. І я особисто проконтролюю, щоб ця справа дійшла до суду", – написав Кличко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook в неділю.

За словами мера Києва, міська влада встановила систему обмеженого доступу автомобілів і контролю швидкості на Трухановому острові для безпеки жителів столиці, і сьогодні туди можуть заїжджати співробітники розташованих на острові спортивних баз, спортсмени, що тренуються там, і комунальні служби, а для автомобілів інших киян на в'їзді облаштована парковка.

"На жаль, є люди, які руйнують те, що створено за рахунок громади і для жителів столиці. Ці варвари повинні знати, що доведеться відповідати за подібні дії. Тоді думатимуть, чи варто "самостверджуватися" в такий спосіб", – зазначив Кличко.

Труханів острів розташований навпроти історичного центру Києва між Дніпром і рукавом Чорторою. З'єднаний перешийком з розташованим північніше островом Муромець. Наразі Труханів острів переважно покритий листяним лісом, на ньому розташовано безліч пляжів, ресторанів, водних станцій і спортивних баз, він є популярним місцем відпочинку киян.

Через острів проходить єдина асфальтована дорога, що з'єднує Північний мостовий перехід із пішохідним мостом, наразі проїзд автомобілів нею обмежений: неподалік північного моста на ній облаштований контрольний пункт зі шлагбаумом і поруч – парковка для автомобілів. При цьому цією дорогою проходить популярний веломаршрут, що пов'язує центр Києва із низкою житлових масивів на Лівому березі Дніпра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА