19:26 02.08.2020

Трамп скоро вживе заходів щодо китайських компаній, які постачають інформацію Пекіну

1 хв читати
Трамп скоро вживе заходів щодо китайських компаній, які постачають інформацію Пекіну

Президент США Дональд Трамп найближчим часом вживе заходів щодо китайських компаній - розробників програмного забезпечення, які передають дані безпосередньо Пекіну, створюючи загрозу національній безпеці США, заявив у неділю держсекретар Майк Помпео.

"Президент Трамп сказав "досить", і ми збираємося виправити подібне становище. Тому він вживе заходів найближчими днями стосовно широкого спектру ризиків національної безпеки, яке представляє собою програмне забезпечення, пов'язане з китайською Комуністичною партією", - сказав Помпео в ефірі телеканалу Fox News.

Раніше глава апарату Білого дому Марк Медоуз заявив, що адміністрація розглядає заходи щодо китайських додатків TikTok, WeChat та інших, які можуть бути зроблені найближчими тижнями.

"Є низка чиновників адміністрації, які розглядають ризик для національної безпеки, пов'язаний з TikTok, WeChat і іншими додатками, які потенційно можуть підірвати національну безпеку, особливо в тому, що стосується збору інформації про американських громадян іноземним противником", - сказав Медоуз журналістам.

"Я не думаю, що є якийсь встановлений термін для дій, але я думаю, що ми дивимося на тижні, а не на місяці", - додав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА