13:47 03.08.2020

Заступник глави МВС України: "Київський терорист" вимагає допуску ЗМІ, поки що стратегія правоохоронців - переговори

2 хв читати
Заступник глави МВС України: "Київський терорист" вимагає допуску ЗМІ, поки що стратегія правоохоронців - переговори

 Чоловік, який перебуває у будівлі бізнес-центру "Леонардо" у центрі Києва і стверджує, що в рюкзаку у нього вибухівка, вимагає допуску до себе представників засобів масової інформації, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Із злочинцем ведуться переговори, ми вимагаємо від нього здатися. Він вимагає, щоб до нього допустили засоби масової інформації, щоб він дав якісь інтерв'ю. Схоже, ситуація розгортається за сценарієм, як це було у Луцьку... Стратегія на цей момент - це переговори. За підсумками переговорів ухвалюватимуться подальші рішення", - сказав Геращенко в прямому ефірі на телеканалі "Україна 24" у понеділок.

При цьому, за словами заступника глави МВС, поки що невідомо, чи є у цієї людини справжній вибуховий пристрій або зброя.

Геращенко також зазначив, що на місці залишилася лише керівник відділення банку, інші співробітники залишили будівлю. "За попередньою інформацією, він її не утримував, він готовий був залишитися там сам зі своєю нібито бомбою", - розповів заступник глави відомства.

Він також повідомив, що правоохоронці вже мають попередню інформацію про особу зловмисника.

"Попередньо ми встановили, що це людина 32 років... Він сам себе не називав, але за певними моментами ми, здається, знаємо, хто це", - сказав Геращенко.

Заступник глави МВС також закликав киян утриматися від перебування на перехресті вул. Богдана Хмельницького та Володимирської, де розташоване відділення банку.

Відповідаючи на запитання про те, у який спосіб відбуваються переговори із зловмисником, Геращенко сказав: "Там перебуває співробітник поліції".

Як повідомлялося, близько полудня до відділення "Універсал Банку" в бізнес-центрі "Леонардо" на розі вулиць Хмельницького та Володимирської у центрі Києва зайшов невідомий чоловік віком до 35 років, сказав, що у нього в рюкзаку бомба і попросив викликати поліцію. Співробітники банківської установи покинули приміщення, а керівник відділення залишилася за власним бажанням. Було введено в дію спеціальну поліцейську операцію "Грім", представники поліції розпочали переговори з терористом і запропонували йому здатися.

Наразі перекрито рух автомобілів вул. Володимирською на відрізку між вулицею Хмельницького та бульваром Шевченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА