14:44 03.08.2020

Терорист у БЦ "Леонардо" в Києві заявляє, що у нього в рюкзаку є великий заряд вибухівки, який здетонує, якщо його вб'ють - Геращенко

2 хв читати
Терорист у БЦ "Леонардо" в Києві заявляє, що у нього в рюкзаку є великий заряд вибухівки, який здетонує, якщо його вб'ють - Геращенко

 Громадянин Узбекистану, що перебуває в будівлі бізнес-центру "Леонардо" у центрі Києва, стверджує, що в його рюкзаку є велика вибухівка, яка спрацює, якщо його вб'ють, а детонатор нібито прив'язаний до ноги тросом, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Терорист стверджує, що в його рюкзаку є великий заряд вибухівки, який здетонує, якщо його вб’ють, оскільки за його ногу причеплений трос, який прив’язаний до детонатора", - написав Геращенко на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

При цьому заступник глави МВС оприлюднив фото зловмисника, на якому видно, що той сидить на стільці в офісному приміщенні, поклавши ногу на інший стілець, на якому стоїть його рюкзак. Поруч за столом сидить співробітниця банку, яка раніше відмовилася залишати приміщення.

В ефірі телеканалу "112 Україна" Геращенко повідомив, що правоохоронці вестимуть переговори зі зловмисником, щоб зберегти всім життя, проте дав зрозуміти, що в разі погіршення ситуації злочинець може бути ліквідований.

"Ми сподіваємося, що переговори дадуть свій результат, і людина здасться поліції. Ми не знаємо, чи є у нього реальна зброя, чи він лише погрожує, але ми маємо зробити це для безпеки наших громадян. Ми вестимемо переговори, роблячи все можливе, щоб зберегти життя всім, зокрема цій людині. Якщо буде ситуація, що ця людина буде небезпечна, ми робитимемо так, як у Полтавській області", - сказав заступник міністра.

Геращенко також повідомив, що переговори між поліцейським і злочинцем вже тривають.

Як повідомлялося, близько полудня понеділка до відділення "Універсал Банку" в бізнес-центрі "Леонардо" на розі вулиць Хмельницького та Володимирської у центрі Києва зайшов невідомий чоловік віком до 35 років, сказав, що у нього в рюкзаку бомба і попросив викликати поліцію. Співробітники банківської установи покинули приміщення, а керівник відділення залишилася за власним бажанням. Було введено в дію спеціальну поліцейську операцію "Грім", представники поліції розпочали переговори з терористом і запропонували йому здатися.

За словами Геращенка, попередньо чоловік - громадянин Узбекистану Сухроб Карімов.

Наразі перекрито рух автомобілів вул. Володимирською на відрізку між вулицею Хмельницького та бульваром Шевченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА