16:42 03.08.2020

У зловмисника, котрий погрожував вибухом у бізнес-центрі "Леонардо" в Києві, вибухівки не було - СБУ

2 хв читати
У зловмисника, котрий погрожував вибухом у бізнес-центрі "Леонардо" в Києві, вибухівки не було - СБУ

У громадянина Узбекистану, який перебував у приміщенні "Універсал Банку" в бізнес-центрі "Леонардо" на розі вулиць Хмельницького та Володимирської в центрі Києва і який стверджував, що в рюкзаку у нього бомба, вибухівки не виявилося, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Службі безпеки України.

"Не було у зловмисника вибухівки", - сказали в спецслужбі агентству в понеділок удень.

У свою чергу заступник глави МВС України Антон Геращенко написав у Facebook, що "вибухотехніки опрацювали приміщення банку, яке захоплював терорист, вибухонебезпечних предметів виявлено не було, а тепер його очікує суд і багато років за гратами".

"За інформацією з батьківщини терориста - Узбекистану, Сухроб Карімов з 1998 року перебував на психоневрологічному обліку з діагнозом "Олігофренія". Цей діагноз йому поставили, коли йому було всього лише десять років. В Україні він вів до сьогодні спокійний спосіб життя, до кримінальної відповідальності його не притягували", - повідомив також Геращенко.

Як повідомлялося, близько полудня понеділка до відділення "Універсал Банку" в бізнес-центрі "Леонардо" на розі вулиць Хмельницького та Володимирської у центрі Києва зайшов чоловік, сказав, що в його в рюкзаку бомба, і попросив викликати поліцію. Співробітники банківської установи залишили приміщення, а керівник відділення залишилася як заручниця.

За попередньою інформацією, терористом виявився громадянин Узбекистану, уродженець м. Самарканда Сухроб Карімов, 1988 р. н. Він вимагав уваги ЗМІ та прямого ефіру, щоб зробити заяву.

Близько 15:10 понеділка зловмисника було захоплено живим. Тривають першочергові слідчі дії.

У зв'язку з повідомленням про підготовку терористичного акту прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за ст. 258 Кримінального кодексу України (теракт). Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області.

Водночас прес-секретар прокуратури столиці Надія Максимець повідомила, що в понеділок затриманому буде повідомлено про підозру і вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Розгляду клопотання очікуємо завтра. Інформацію повідомимо додатково", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА