17:04 03.08.2020

Аваков нагородив чотирьох поліцейських, які брали участь у затриманні "полтавського терориста"

2 хв читати
Аваков нагородив чотирьох поліцейських, які брали участь у затриманні "полтавського терориста"

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вручив нагородну зброю чотирьом поліцейським, які брали участь у спецоперації із затримання та знешкодження "полтавського терориста" Романа Скрипника.

"Вручив нагородну зброю чотирьом поліцейським Полтавської області, які відзначилися під час затримання, пошуку та знешкодження особливо небезпечного зловмисника в Полтавській області. У критичній ситуації з ризиком для життя та здоров'я вони спрацювали ефективно. Дякую за службу!" - написав Аваков на своїй сторінці у Twitter у понеділок.

Як повідомлялося, в Полтаві 23 липня зранку було розпочато спецоперацію із затримання підозрюваного в незаконному заволодінні транспортним засобом, який, намагаючись уникнути відповідальності, чинив опір, погрожував співробітникам поліції гранатою РГД-5 і взяв працівника карного розшуку в заручники.

Після переговорів зловмисник відпустив взятого в заручники поліцейського в обмін на начальника Управління карного розшуку Головного управління Нацполіції України в Полтавській області Віталія Шияна, вимагав автомобіль і вирушив ним разом із новим заручником у бік виїзду з міста, після чого їздив дорогами Решетилівського району Полтавської області.

Поліція повідомила, що зловмисник є місцевим жителем, йому 32 роки, його звуть Роман Скрипник і він неодноразово був судимий за скоєння майнових злочинів і зберігання наркотичних речовин. Запропонована ним вимога - не притягувати його до кримінальної відповідальності.

Після зловмисник, який захопив заручника і залишив місто наданим йому правоохоронцями автомобілем, посеред дороги залишив автомобіль і зник у лісопосадці, заручник неушкоджений.

"1 серпня, приблизно о 2:00, на околиці селища Опішня Зіньківського району під час проведення розшукових заходів щодо розшуку Скрипника, до одного із нежилих будинків зайшов начальник Зіньківського відділення Гадяцького відділу поліції капітан поліції Гума та виявив злочинця. Надалі Скрипник, погрожуючи гранатою, взяв у заручники поліцейського", - написав заступник глави МВС Антон Геращенко на своїй сторінці у соцмережі Facebook у ніч проти суботи.

Геращенко зазначив, що у співробітника поліції з собою була табельна зброя.

"Злочинця ліквідували співробітники поліцейського підрозділу КОРД точним пострілом. У заручника було три секунди для того, щоб відскочити від місця вибуху гранати. Він залишився живим і неушкодженим", - наголосив Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання про звільнення Сольського з'явиться в порядку денному сесії після рішення фракції "Слуга народу" - Стефанчук

Посли ЄС дійшли згоди про використання доходів від знерухомлених росактивів на оборону і відновлення України

Кількість постраждалих у Харкові зросла до семи - прокуратура

Прем'єр Нідерландів Рютте підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

УЗ відновила залізничні колії в Херсоні, пошкоджені внаслідок ранкової атаки РФ

Російські окупанти штурмували острів Нестрига за допомогою гідроцикла - Плетенчук

Право на віросповідання може бути обмежене під час мобілізації - Верховний Суд

У Часовому Яру залишаються 679 осіб - голова Донецької ОВА

Прем'єр-міністерка Данії підтвердила участь у Саміті миру в Швейцарії - Зеленський

Зеленський вручив державні нагороди з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА