17:48 03.08.2020

Заяви про нібито причетність пов'язаних із Суркісами компаній до виведення коштів із ПриватБанку є брехнею - адвокат

2 хв читати
Заяви про нібито причетність пов'язаних із Суркісами компаній до виведення коштів із ПриватБанку є брехнею - адвокат

Поширена американським виданням Chicago Morning Star інформація про те, що нібито деякі іноземні компанії, діяльність яких пов'язують із сім'єю Суркісів, причетні до виведення коштів із ПриватБанку, не відповідає дійсності, є брехливою і відвертою фальсифікацією фактів, заявив агентству "Інтерфакс- Україна" адвокат Віктор Борух.

"Твердження про те, що ці компанії самостійно або в інтересах Григорія та Ігоря Суркісів виводили кошти з ПриватБанку, є абсолютною брехнею і черговим прикладом брудної інформаційної кампанії проти них", - наголосив адвокат, що представляє інтереси компаній Camerin Investments, Sunnex Investments, Tamplemon Investments, Berlini Commercial, Lumil Investments, Sofinam Investments LLP.

За його словами, наведені аргументи базуються на недостовірних даних, не підтверджених жодним офіційним документом. "Жодних офіційних запитів від Kroll чи інших уповноважених осіб на адресу компанії не надходило. Маніпулятивні та брехливі твердження спрямовані на дискредитацію наших компаній", - зазначив Борух.

За його словами, це видання є маловідомим і другорядним, і жодне авторитетне ЗМІ і в США, і інших країнах, цю інформацію не повідомляло і не коментувало, проте значна кількість українських ЗМІ поширили аналогічне повідомлення з посиланням саме на цю публікацію.

"Правомірність вимог компаній Camerin Investments LLP, Sunnex Investments LLP, Tamplemon Investments LLP, Berlini Commercial LLP, Lumil Investments LLP, Sofinam Investments LLP підтверджено на підставі рішень і українських, і іноземних судів, що набули законної сили", - наголосив адвокат, звернувшись до ЗМІ з проханням у подальшому утримуватися від поширення недостовірної інформації.

Борух також повідомив, що ухвалено рішення невідкладно звернутися до суду з вимогою спростування цієї брехливої і недостовірної інформації та захисту ділової репутації.

Chicago Morning Star у статті від 31 липня, посилаючись на нібито фрагмент із доповіддю Kroll, стверджувало, що в період із 2008-го до 2010 року відповідні офшорні компанії Суркісів отримали кредити від кіпрської філії ПриватБанку на загальну суму $361 млн.

Як повідомлялося раніше, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку й колишніх акціонерів ПриватБанку, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови та влив у її капітал понад 155 млрд грн.

Грошові кошти, розміщені сім'єю Суркісів і їхніми компаніями на депозитних рахунках ПриватБанку і його філій, під час націоналізації банку наприкінці 2016 року потрапили під процедуру bail-in, оскільки вони були визнані пов'язаними з ПриватБанком особами.

Суркіси оскаржили включення їх у процедуру bail-in у судах, нині судові спори тривають.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА