19:45 03.08.2020

У СБУ пояснили кадри з різними заручницями, захопленими терористом в бізнес-центрі "Леонардо" в Києві

2 хв читати
У СБУ пояснили кадри з різними заручницями, захопленими терористом в бізнес-центрі "Леонардо" в Києві

У Службі безпеки України роз'яснили ситуацію щодо заручниць, яких утримував громадянин Узбекистану в відділенні "Універсал Банку" в бізнес-центрі "Леонардо" в центрі Києва в понеділок.

"Оскільки у окремих ЗМІ виникає питання щодо того, чому спочатку заручницею була одна жінка, а потім - інша, додатково роз'яснюємо: Під час захоплення терористом банківської установи, його співробітники перебували на робочих місцях. Зокрема співробітниця банку, до якої спочатку звернувся зловмисник - вона і була зафіксована на перших фото з місця події", - йдеться в повідомленні прес-центру СБ України в понеділок увечері.

У спецслужбі зазначають, що згодом зловмисник погодився залишити в заручниках когось із працівників банку.

"Тому в терміновому порядку була проведена евакуація працівників банку і відвідувачів, а керівник відділення №12 ПАТ "Універсал Банк" виявила бажання залишитися, і стала єдиною заручницею терориста. Вона і була зафіксована на фото, опублікованих пізніше", - пояснили в СБ України.

Як повідомлялося, близько полудня понеділка, 3 серпня, в відділення "Універсал Банку" в бізнес-центрі "Леонардо" в центрі Києва зайшов чоловік, який сказав, що в його в рюкзаку бомба, і попросив викликати поліцію. Співробітники банківської установи покинули приміщення, а керівник відділення залишилася як заручниця.

За оперативною інформацією, терористом виявився громадянин Узбекистану, уродженець Самарканда Сухроб Карімов, 1988 р.н. Він вимагав уваги ЗМІ та прямого ефіру, щоб зробити заяву.

Заступник глави МВС України Антон Геращенко написав на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук, що "... Сухроб Карімов з 1998 року перебував на психоневрологічному обліку з діагнозом "Олігофренія". Цей діагноз був йому поставлений, коли йому було лише 10 років. В Україні він вів до сьогодні спокійний спосіб життя, до кримінальної відповідальності не притягувався".

Близько 15.10 понеділка зловмисник був захоплений живим.

У зв'язку з повідомленням про підготовку терористичного акту прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за ст.258 Кримінального кодексу України (Теракт). Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим Головного управління СБУ в Києві та Київській області.

У прокуратурі Києва повідомили, що в понеділок затриманому буде повідомлено про підозру, буде клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. "Розгляд клопотання очікуємо завтра. Інформацію повідомимо додатково", - написала на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

У СБУ агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що у зловмисника вибухівки не виявилося.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА