20:04 03.08.2020

Байден на два тижні переніс оголошення свого кандидата у віце-президенти

2 хв читати
Байден на два тижні переніс оголошення свого кандидата у віце-президенти

Джо Байден, який, як очікується, в серпні офіційно стане кандидатом в президенти США від демократів, переніс на два тижні оголошення про те, хто в разі його перемоги стане віце-президентом, повідомила в понеділок американська газета The Washington Post.

За даними видання, таке рішення прийнято на тлі побоювань союзників Байдена з приводу того, що процес вибору віце-президента став "менш упередженим", оскільки посилив боротьбу між жінками, особливо, афроамериканками, які сподіваються влитися в команду Білого дому.

Спочатку Байден повідомляв журналістам, що збирається оголосити свій вибір на цьому тижні.

Видання The Hill зазначає, що одним із розглянутих кандидатів стала афроамериканська конгресвумен Карен Басс. Багато членів палати представників вже зв'язувалися з Байденом, щоб повідомити, що вважали б такий вибір кандидата у віце-президенти правильним. Серед чеснот Басс називають те, що нехай вона найчастіше і дотримується досить радикальних лівих поглядів, проте це не так сильно відлякує більш помірних демократів, як у випадку з іншими можливими кандидатами.

На вихідних низка конгресменів-республіканців розкритикували Басс за те, що кілька років тому вона тепло відгукнулася про нині покійного кубинського лідера Фіделя Кастро.

Однак Басс - далеко не єдиний варіант, розглянутий штабом Байдена. Так, у ЗМІ претендентами на роль кандидата у віце-президенти називають відому ліворадикальними поглядами конгресвумен Камалу Гарріс, сенатора Елізабет Воррен, сенатора Теммі Дакворт, а також - колишнього постпреда США при ООН Сьюзан Райс. Гарріс і Райс - афроамериканки, у Дакворт є азіатське коріння. Воррен - біла американка, однак у минулому часто заявляла, що деякі її предки - корінні жителі Американського континенту. У підсумку це породило скандал, оскільки з'ясувалося, що частка індіанської крові у Воррен мізерно мала. Президент США Дональд Трамп після цього з іронією став називати її Покахонтас - на честь відомої індіанської принцеси.

Сам Байден заявляв, що націлений на те, щоб вибрати кандидатом у віце-президенти саме жінку. Також повідомлялося, що багато в Демократичній партії чинять на нього тиск, домагаючись, щоб Байден зупинив вибір саме на афроамериканці.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА