19:39 03.08.2020

"Наркоплантатор" на Івано-Франківщині стріляв у поліцейських, які прийшли до нього з обшуком, і погрожував їм гранатою

2 хв читати
"Наркоплантатор" на Івано-Франківщині стріляв у поліцейських, які прийшли до нього з обшуком, і погрожував їм гранатою

Поліцейські ГУ Національної поліції України в Івано-Франківській області в рамках санкціонованого обшуку в будинку чоловіка в Косівському районі виявили п'ять теплиць із вирощуваними наркотичними засобами після чого їхній власник чинив опір, застосував вогнепальну зброю і погрожував підірвати гранату.

"Сьогодні, 3 серпня, близько 8:00 працівники поліції Івано-Франківщини прибули до помешкання чоловіка в селі Стопчатів Косівського району, виконуючи ухвалу слідчого судді на проведення обшуку. Чоловік агресивно відреагував на появу поліцейських. Не встигли правоохоронці зайти на подвір’я, як він почав чинити опір, стріляючи з рушниці, та погрожував підірвати гранату. Внаслідок пострілів ніхто не постраждав. Завдяки злагодженим і професійним діям поліцейських, 48-річного зловмисника затримали", - повідомляє в понеділок прес-служба обласного главку поліції.

Поліцейські під час огляду прибудинкової території виявили п'ять теплиць, де чоловік вирощував наркотичні засоби: суцвіття конопель, листя і стебла марихуани елітних сортів. Загальна кількість вилучених рослин становила кілька сотень, вартість яких на "чорному ринку" становить понад 0,5 млн грн. При цьому теплиці були обладнані системами підігріву, освітлення, вентиляції, датчиками температури і вологості, а також централізованою мережею відеоспостереження.

Крім того, по периметру території, де розміщувалися теплиці, поліцейські виявили пристрій, схожий на вибухівку з так званою розтяжкою. Працівники вибухотехнічної служби ГУНП здійснили детонацію знайденого предмета. На місці також працював кінолог зі службовою собакою.

"Наразі громадянина затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Поліція Івано-Франківщини розпочала кримінальні провадження за фактом незаконного зберігання наркотичних засобів, за посів та вирощування конопель із метою збуту, за опір працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов`язків, а це - ч. 2 ст. 310, ч. 3 ст. 342 Кримінального кодексу України. Окрім цього, у його діях вбачають також ознаки правопорушення, передбаченого статтею 263 Кримінального кодексу України, тобто незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами", - розповіли в поліції.

Вилучені наркотичні засоби і зброю поліцейські скерували на дослідження експертам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА