20:48 03.08.2020

Колишній іспанський король на тлі корупційного скандалу вирішив покинути країну

1 хв читати
Колишній іспанський король на тлі корупційного скандалу вирішив покинути країну

Іспанський король Хуан Карлос I, що відрікся в 2014 році від престолу, поінформував у понеділок свого сина, нинішнього короля Іспанії Філіпа VI про рішення покинути країну через причини особистого характеру, повідомило телерадіомовлення Іспанії РТВЕ з посиланням на канцелярію королівського палацу.

За даними РТВЕ, рішення прийнято слідом за інформацією про причетність Хуана Карлоса до корупційного скандалу, і зробивши такий крок, батько просто вирішив дати синові можливість спокійно керувати країною на правах глави іспанської держави.

У повідомленні королівської канцелярії не уточнюється, в яку саме країну і коли поїде Хуан Карлос. Він назвав прийняте рішення добровільним, у той час як Філіп VI висловив батькові щиру повагу і вдячність за такий крок.

Приводом для нинішнього скандалу стала публікація про 100 млн доларів, переведених в 2008 році Саудівською Аравією в швейцарський банк Mirabaud на рахунок панамського фонду Lucum Foundation, бенефіціаром якого був Хуан Карлос. Зараз прокуратура Швейцарії намагається з'ясувати походження цих грошей і можливі корупційні схеми, які стояли за грошовим переказом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА