07:11 04.08.2020

Підготовчий розгляд справи "Кіотських грошей" перенесений на 25 серпня

2 хв читати
Підготовчий розгляд справи "Кіотських грошей" перенесений на 25 серпня

Продовження попереднього розгляду справи "Кіотських грошей" перенесено на 25 серпня через неявку всіх обвинувачених, повідомили в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі.

"3 серпня 2020 у Вищому антикорупційному суді заплановано продовження підготовчого розгляду у справі про звинувачення 5 осіб у замаху на заволодіння коштами, отриманими Україною в рамках Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату як компенсацію продажу одиниць установленої кількості викидів парникових газів. Однак з огляду на неявку всіх обвинувачених і відсутності відомостей про отримання ними повісток, судове засідання в зазначеній справі перенесено на 25 серпня 2020", - йдеться в повідомленні на сторінці САП в Фейсбуці в понеділок.

У САП нагадали, що в рамках досудового розслідування встановлено, що група осіб, до складу якої входили посадові особи ДП "Укрекоінвест", шляхом забезпечення перемоги фіктивних компаній в тендерних процедурах "Капітальний ремонт шляхом технічного переоснащення світильників на основі ламп розжарювання на світильники на основі LED -технологій для скорочення викидів парникових газів і поліпшення соціально-економічних умов "вчинили замах на заволодіння державними коштами сумою понад 336 млн грн.

Директору ДП "Укрекоресурси" інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч.2 ст.15 ч.5 ст.191 (замах на заволодіння чужим майном), ч.2 ст.382 (невиконання рішення суду), ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Дії двох співробітників ДП "Укрекоресурси" - членів комісії з проведення конкурсних торгів кваліфікованих за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.15 ч. 5 ст. 191 (замах на заволодіння чужим майном), ч.4 ст.358 (використання підробленого документа), ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Задіяному в злочинній схемі директору комунального підприємства "Одесаміськсвітло", який шляхом підроблення забезпечив необхідними документами фіктивні підприємства для участі в тендерних закупівлях, інкримінується ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Колишньому працівнику ВП "Южно-Українська АЕС" ДП НАЕК "Енергоатом" - пособництво в замаху на заволодіння державними коштами та використання підробленого документа, тобто вчинення злочинів, передбачених ч. 5ст. 27 ч.2 ст.15 ч.5 ст.191 (пособництво в замаху на заволодіння чужим майном), ч.4 ст.358 (використання підробленого документа) КК України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА