07:19 04.08.2020

ВАСУ обрав запобіжний захід екс-чиновнику ЗСУ, підозрюваному в зловживаннях, при облаштуванні полігону завдав збитків понад 37 млн грн

2 хв читати
ВАСУ обрав запобіжний захід екс-чиновнику ЗСУ, підозрюваному в зловживаннях, при облаштуванні полігону завдав збитків понад 37 млн грн

Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід екс-начальнику ГКЕУ ЗСУ, якого підозрюють у ймовірній розтраті 37 млн грн, на 2 місяці, повідомили в прес-службі суду.

"Сьогодні, 3 серпня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду вибрала колишньому начальнику Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України запобіжний захід у вигляді застави розміром 2 млн 102 тис. грн. Його в змові з іншими особами, підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.2. ст.27 ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України", - сказано в повідомленні на сторінці ВАСУ в Фейсбук у понеділок увечері.

В інформації зазначається, що в разі внесення підозрюваним застави, на нього покладаються такі обов'язки: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду на першу вимогу; не відлучатися з населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає і перебуває без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детективу, прокурору або суду про зміну свого місця проживання та / або місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними в кримінальному провадженні; утримуватися від спілкування зі свідками в кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну; носити електронний засіб контролю (браслет).

"Термін дії постанови - до 2 жовтня 2020 включно", - йдеться в повідомленні ВАСУ.

Як повідомлялося, в 2017-2018 рр. начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України, начальник Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об'єктів Головного КЕУ ЗСУ та начальник відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ в змові з представниками приватного товариства, а саме з його директором і бенефіціарним власником, організували приймання робіт і послуг з облаштування польового табору "Широкий лан" у с. Улянівка Миколаївської області.

30 липня під процесуальним керівництвом прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру трьом колишнім чиновникам ВСУ і двом представникам приватного товариства, зловживання яких при облаштуванні військового полігону "Широкий лан" завдали державі збитків на суму понад 37 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА