07:39 04.08.2020

ЮНІСЕФ закликав уряд України перезапустити програму "пакунок малюка"

2 хв читати
ЮНІСЕФ закликав уряд України перезапустити програму "пакунок малюка"

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликав уряд України зберегти програму підтримки сімей з дітьми - "пакунок малюка" замість монетизації одноразової натуральної допомоги.

"Ми закликаємо уряд продовжити програму "пакунок малюка", яка підтримує сім'ї новонароджених в усій Україні. Абсолютна більшість батьків підтримують цю ініціативу і відзначають її вплив на власний бюджет. "Пакунок малюка" може стати ефективним інструментом підтримки вразливих сімей у ці непрості часи", - цитує главу представництва ЮНІСЕФ в Україні Лотту Сильвандер прес-служба фонду.

Згідно з проведеним опитуванням ЮНІСЕФ, позитивний вплив програми на сімейний бюджет відчули 79% бенефіціарів. Майже половині (49%) одержувачів "пакунка малюка" вдалося істотно заощадити на покупці товарів для немовляти на перших місяцях життя.

У фонді зазначили, що за два роки кількість предметів в пакунку зросла в 2,5 рази.

"Якщо у 2018 році лише 35% батьків надавали перевагу пакунку перед грошовою виплатою, то тепер 8 із 10 сімей хочуть отримувати допомогу саме у натуральному вигляді. Аналітика ЮНІСЕФ підтверджує і економічну ефективність пакунків малюка для сімейного бюджету. Фінансова вартість товарів із пакунку малюка обійдеться батькам дорожче на 50-200%", - йдеться в повідомленні.

Проект "пакунок малюка" був запущений з вересня 2018 року спільно з Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ з метою забезпечити новонароджених і молодих мам усім необхідним у перші місяці після пологів (памперси, одяг, білизна, засоби гігієни тощо - всього 60 предметів і виробів).

Як повідомлялося, 29 липня Кабінет міністрів України запустив пілотний проект монетизації одноразової натуральної допомоги на дітей "пакунок малюка" в 2020-2021 рр. Зокрема, даним рішенням була введена цільова компенсаційна виплата замість натуральної допомоги на дітей "пакунок малюка" в розмірі 5 тис. грн.

У громадян, у яких народилася дитина, в ПриватБанку буде відкритий рахунок із спеціальним режимом використання, буде видана спеціальна соціальна картка. За компенсацією можна звернутися протягом 12 місяців з дня народження дитини.

Кошти можна буде витрачати тільки на покупку дитині одягу, взуття, засобів гігієни та догляду за новонародженими.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА