09:52 04.08.2020

Голова ВАКС: Не варто демонізувати подання щодо конституційності антикорупційного суду

2 хв читати
Голова ВАКС: Не варто демонізувати подання щодо конституційності антикорупційного суду

Голова Вищого антикорупційного суду (ВАКС) Олена Танасевич вважає, що подання до Конституційного суду України (КС) щодо конституційності ВАКС не варто демонізувати і розцінювати як тиск на суд, а покластися на компетентність КС.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи скерування подання низки народних депутатів до КС щодо конституційності закону України "Про Вищий антикорупційний суд", Танасевич зазначила, що на сайті суду поки що відсутня інформація про відкриття провадження у справі.

"На мою думку, це конституційне подання не варто демонізувати й оцінювати як тиск на роботу суду. Навпаки, якщо в суспільстві є сумніви щодо... "конституційності" будь-якого органу державної влади, то їх має усунути компетентний орган якомога швидше", - наголосила голова ВАКС.

Відповідаючи на запитання про те, чи не є це свідченням того, що комусь заважає робота ВАКС або розгляд судом конкретних справ, Танасевич зазначила, що справжні мотиви скерування подання їй не відомі.

Вона також не стала говорити про можливий розвиток ситуації з ВАКС та антикорупційними органами загалом у разі визнання Вищого антикорупційного суду неконституційним.

"З урахуванням того, що доводи, наведені в конституційному поданні, поки що є предметом дослідження Конституційного Суду України, я утримаюся від будь-яких публічних оціночних суджень із цього приводу... Варто просто трохи почекати і покластися у вирішенні цього питання на професіоналізм органу конституційної юрисдикції", - підсумувала Танасевич.


Повний текст інтерв'ю з Оленою Танасевич буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА