10:07 04.08.2020

Зловмиснику, котрий погрожував вибухом у бізнес-центрі в Києві, повідомили про підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу - прокуратура

2 хв читати
Зловмиснику, котрий погрожував вибухом у бізнес-центрі в Києві, повідомили про підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу - прокуратура

Громадянину Узбекистану, який напередодні погрожував вибухом у відділенні "Універсал Банку" в бізнес-центрі "Леонардо" у Києві, повідомили про підозру у вчиненні терористичного акту, наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, інформує прокуратура Києва.

"За процесуального керівництва прокуратури міста Києва громадянину Узбекистану, який погрожував вибухом у приміщенні банку у центрі Києва, повідомлено про підозру у вчиненні терористичного акту, тобто погрозі вибухом, який створює небезпеку для життя людей з метою порушення громадської безпеки та привернення уваги громадськості до певних його поглядів (ч. 1 ст. 258 КК України)", - йдеться в оприлюдненому у вівторок вранці повідомленні.

У столичній прокуратурі зазначили, що нині вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою: "Відповідне клопотання скеровано на розгляд до Печерського районного суду столиці".

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в м. Києві та Київській області. Слідство встановлює мотиви скоєння злочину.

Як повідомлялося, близько полудня понеділка до відділення "Універсал Банку" в бізнес-центрі "Леонардо" на розі вулиць Хмельницького та Володимирської у центрі Києва зайшов чоловік, сказав, що в його в рюкзаку бомба, і попросив викликати поліцію. Співробітники банківської установи залишили приміщення, а керівник відділення залишилася як заручниця.

За попередньою інформацією, терористом виявився громадянин Узбекистану, уродженець м. Самарканда Сухроб Карімов, 1988 р. н. Він вимагав уваги ЗМІ та прямого ефіру, щоб зробити заяву.

Близько 15:10 понеділка зловмисника було захоплено живим. Тривають першочергові слідчі дії.

У зв'язку з повідомленням про підготовку терористичного акту прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за ст. 258 Кримінального кодексу України (теракт). Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області.

У прокуратурі Києва повідомили, що в понеділок затриманому буде повідомлено про підозру, буде клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. "Розгляду клопотання очікуємо завтра. Інформацію повідомимо додатково", - написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

У СБУ агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що у зловмисника вибухівки не виявилося.

У свою чергу заступник глави МВС України Антон Геращенко написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що "...Сухроб Карімов з 1998 року перебував на психоневрологічному обліку з діагнозом "Олігофренія". Цей діагноз йому поставили, коли йому було всього лише десять років. В Україні він вів до сьогодні спокійний спосіб життя, до кримінальної відповідальності його не притягували".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА