10:41 04.08.2020

Понад 37 тис. вибухонебезпечних предметів, зокрема майже 600 авіабомб, вилучили і знищили піротехніки ДСНС України з початку року

2 хв читати
Понад 37 тис. вибухонебезпечних предметів, зокрема майже 600 авіабомб, вилучили і знищили піротехніки ДСНС України з початку року

Піротехнічні підрозділи Держслужби України з НС щодня виконують роботи з обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн і тільки за минулу добу, 3 серпня, здійснили 46 виїздів, під час яких виявили 393 боєприпаси, зокрема одну авіаційну бомбу.

"Загалом із початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили і знищили 37 тис. 129 вибухонебезпечних предметів, зокрема 586 авіаційних бомб", - ідеться в оприлюдненому на сайті ДСНС України у вівторок уранці повідомленні.

Так, 3 серпня в Одеській області, за межами с. Розівки Саратського району, під час планового обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів піротехніки виявили один артснаряд калібру 152 мм. Цього самого дня в Овідіопольському районі за межами смт Великодолинського місцевий житель знайшов артилерійський снаряд калібру 76 мм", - ідеться в оприлюдненому на сайті ДСНС України у вівторок уранці повідомленні.

Цього самого дня група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС у Хмельницькій області знищила два артснаряди калібру 152 мм. Ці вибухонебезпечні предмети виявлено під час виконання ремонтних робіт автодороги Р-48 в м. Хмельницькому і неподалік с. Криваченців Волочиського району.

Крім того, тривають роботи з розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей.

Так, протягом 3 липня підрозділи ДСНС України на території Донецької області, де проводиться Операція об'єднаних сил, обстежили 1,28 га території та виявили і вилучили 40 вибухонебезпечних предметів.

"На Луганщині піротехнічними розрахунками було обстежено 1,5 га території області у Станично-Луганьскому та Попаснянському районах, де виявлено та вилучено 16 артилерійських снарядів, 14 мінометних мін, 2 гранати та 2 одиниці інженерних боєприпасів. Також, у рамках реалізації спільного проекту ДСНС та Данської ради у справах біженців/Данської групи з розмінування, щодо очищення (розмінування) забрудненої вибухонебезпечними предметами території Луганщини, було обстежено 0,1942 га у Попаснянському районі, де вибухонебезпечних предметів не виявлено", - йдеться в повідомленні.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян із проханням дотримуватись правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА