12:16 04.08.2020

Півтори сотні бійців Сухопутних військ ЗСУ розпочали підготовку в рамках місії Orbital під керівництвом британських інструкторів

2 хв читати
Півтори сотні бійців Сухопутних військ ЗСУ розпочали підготовку в рамках місії Orbital під керівництвом британських інструкторів

На Дніпропетровщині майже 150 військовослужбовців зі всієї України під керівництвом британських інструкторів розпочали місячний навчальний курс з індивідуальної підготовки в рамках місії Orbital, повідомляє у вівторок прес-служба Міноборони України.

"Здобуті навички вони поширять у війська як інструктори навчальних батальйонів і фахівці з бойової підготовки окремих військових частин. Курсанти мають бойовий досвід і представляють усі чотири оперативних командування Сухопутних військ ЗС України. Після завершення курсу "Індивідуальна підготовка" вони отримають сертифікати та навчатимуть українських військовослужбовців за новими стандартами", - йдеться в повідомленні.

Місцем проведення навчання Новомосковський полігон було обрано не випадково. Минулого року в рамках місії Orbital інструктори навчального батальйону 239-го загальновійськового полігону вже пройшли таку підготовку і тепер допомагають британським колегам у проведенні більш масштабного навчального курсу.

"З нашого навчального батальйону відібрано сім інструкторів, які контролюватимуть курс підготовки та працюватимуть у повній взаємодії з британськими інструкторами, для того щоб їм було легше, оскільки деякі іноземці тут уперше. 2019 року навчальний батальйон був укомплектований на 100% інструкторським складом. Це фахівці з вогневої підготовки, тактичної медицини, зв’язку, топографії, інженерної та тактичної підготовки. Термін підготовки наших фахівців становить 32 доби. Коли бригада виходить на відновлення боєздатності, наші інструктори проводять з військовослужбовцями заняття з удосконалення навичок за кожною з дисциплін з урахуванням досвіду та стандартів, які нам передали британці", - зазначив командир навчального батальйону 239-го загальновійськового полігону.

За його словами, відмінність українського і британського підходів до підготовки в тому, що в ЗС України акцент більше роблять на колективних заняттях, а британці працюють із меншими групами - один інструктор веде групу з п'яти-шести осіб, доки кожен курсант повністю засвоїть матеріал і виконає всі практичні вправи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА