17:26 04.08.2020

Дві лікарні Івано-Франківська заповнені майже повністю, в реанімації немає вільних місць - представник міськради

2 хв читати
Дві лікарні Івано-Франківська заповнені майже повністю, в реанімації немає вільних місць - представник міськради

У центральній міській клінічній лікарні та першій міській клінічній лікарні Івано-Франківська повністю вичерпався резерв ліжкомісць у реанімаційних відділеннях, повідомила голова управління охорони здоров'я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко.

"На жаль, в реанімації у нас і в одному, і іншому закладі по дев’ять осіб. Практично наразі у центральній міській клінічній лікарні всі ліжка інтенсивної терапії зайняті пацієнтами у важкому стані, вільних місць у реанімації, на жаль, немає. Те саме стосується першої міської клінічної лікарні - всі ліжка зайняті пацієнтами у важкому стані", - розповіла Бойко на нараді міської ради у вівторок.

За її словами, на апаратах Сіпап-терапії перебувають восьмеро осіб, на апаратах штучної вентиляції легень (ШВЛ) - двоє. "Я сподіваюся, що все-таки, можливо, ми їх витягнемо. На кисні перебувають у центральній міській клінічній лікарні, тобто це в різних палатах із розведеним киснем у різних відділеннях, 47 осіб, у першій міській клінічній лікарні - 25 осіб", - розповіла голова управління охорони здоров'я.

За словами Бойко, також у цих двох лікарнях в принципі майже не залишилося вільних ліжкомісць. "Загалом у центральній міській клінічній лікарні перебуває 194 особи - це на 200 ліжок, тобто практично повністю заповнена, і в міській клінічній лікарні №1 -100 осіб, тобто всі ліжка заповнені. Звісно, розгорнуті палати і резервні для того, щоб госпіталізувати пацієнтів, тому що все одно швидка привозить, люди приходять і це ми маємо робити, але, звісно, відбуватиметься сьогодні виписка за позитивними результатами (діагностики - ІФ)", - розповіла вона.

За словами Бойко, за минулу добу із пневмоніями до центральної міської клінічної лікарні доставили 14 людей, до першої міської клінічної лікарні - чотирьох, однак на початку тижня кількість госпіталізованих загалом невелика, а в середині тижня зростає до 26-30 осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський інформував командувача військ НАТО в Європі про розвиток подій на фронті

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

ГУР запропонувало план, спрямований на скорочення російського потенціалу - Буданов

18 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

Частка компаній, які планують роботу на 2 роки вперед, у березні зросла на 11,2 п.п.

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА