19:20 04.08.2020

Паризька влада має намір зобов'язати носити маски в місцях скупчення людей

2 хв читати
Паризька влада має намір зобов'язати носити маски в місцях скупчення людей

Мер Парижа Анн Ідальго має намір ввести обов'язкове носіння масок на вулиці в кількох місцях французької столиці, щоб стримати тривожне відновлення епідемії COVID-19, повідомила газета "Монд".

За відомостями видання, глава міста повинна направити у вівторок таке прохання паризькому префекту поліції Дідьє Лальману.

Навесні кілька французьких комун намагалися встановити обов'язкове використання масок на вулицях, але програли в судах позови проти цих ініціатив. З 31 липня у префектів поліції є офіційні повноваження приймати такі рішення.

Париж, утворюючи окремий департамент, перебуває на третьому місці в переліку найбільш уражених коронавірусом департаментів країни.

Мер Ідальго передбачає обов'язковість масок для, як мінімум, торгових вулиць, набережних Сени, міських парків і садів, а також ринків під відкритим небом, тобто місць значного скупчення людей, де практично неможливо постійно дотримуватися соціальної дистанції.

"Монд" зазначає, що список відповідних зон ще остаточно не затверджений. Передбачається, що в нього будуть також включені місця, де туристи або самі парижани стоять у черзі на відкритому повітрі.

У паризькій мерії зазначають, що, якщо правило носіння масок в цілому дотримується всередині магазинів і в громадському транспорті, де вони обов'язкові, на вулицях до 90% людей маски не використовують, водночас як жвавість столичних кварталів дуже різна.

Як повідомлялося, Наукова рада Франції, що дає рекомендації уряду, вважає високою ймовірність другої хвилі COVID-19 в країні восени або взимку.

"Ситуація у Франції перебуває під контролем, але вона дуже тендітна - із загостреннями прискорення вірусу цього літа", - зазначили експерти.

Вони наголосили, що "те, як буде розвиватися епідемія в найближчому майбутньому, багато в чому - в руках громадян".

Напередодні прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс заявив, що не можна розслаблятися і знижувати пильність, оскільки коронавірус як і раніше, поширюється територією країни.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА