Події

У посольстві Туреччини повідомили про закриття закладу, де охорона побила туристок з України

Заклад у м. Чешме (Туреччина), де в ніч на п'ятницю 31 липня охорона побила українку Дарину Кирилюк і ще трьох жінок, наразі закрито, повідомляє Офіс з питань культури та інформації посольства Туреччини в Україні.

"Заклад, у якому стався зазначений інцидент, було закрито", - йдеться в поширеному у вівторок повідомленні.

У посольстві зазначають, що Туреччина на найвищому рівні вживає всіх необхідних заходів, щоб відпочинок гостей країни був спокійним і безпечним, і називають те, що сталося, прикрим і небажаним інцидентом.

"Я рішуче засуджую огидний напад, що стався ввечері п'ятниці в Чешме. Такого взагалі не повинно було статися в курортному регіоні, тим паче з жінкою. Ми всі разом переконаємося, що цей неприпустимий хуліганський вчинок не залишиться безкарним", - написав міністр культури і туризму Туреччини Мехмет Нурі Ерсой на своїй сторінці в соцмережі.

У повідомленні зазначається, що після інциденту "всі відповідні органи Туреччини й насамперед Міністерство культури та туризму негайно втрутилися в ситуацію".

Раніше українська модель Дарина Кирилюк заявила про побиття на турецькому курорті під час відпустки. Фотографію з побоями, а також свою версію інциденту вона опублікувала у своєму акаунті Instagram. За словами Кирилюк, вона відпочивала з друзями та своїм хлопцем на пляжі Момо. На них напала охорона пляжу. Служба безпеки, за словами дівчини, не зважала на стать опонента та травмувала і дівчат, і чоловіків.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко передав заступникові посла Туреччини в Україні Букет Кабакджи звернення щодо інциденту й наголосив, що в Україні розраховують на об'єктивне, прозоре та якнайшвидше розслідування цієї події та притягнення винних до відповідальності.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ