12:12 05.08.2020

ЦВК звернулася до поліції через значну кількість змін виборчих адрес в Одеській області

2 хв читати
ЦВК звернулася до поліції через значну кількість змін виборчих адрес в Одеській області

Центральна виборча комісія (ЦВК) звернулася до Національної поліції у зв'язку з виявленням значної кількості змін виборчих адрес в Одеській області, повідомляє відділ зв'язків зі ЗМІ секретаріату ЦВК.

"4 серпня відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, під час якого комісія звернулася до Національної поліції України для проведення перевірки дотримання вимог законодавства під час подання до органів ведення Державного реєстру виборців звернень щодо зміни виборчих адрес громадян на адреси фактичного проживання, що належать до територій Кароліно-Бугазької сільської (Білгород-Дністровський район), Таїровської селищної та Фонтанської сільської (Одеський район) територіальних громад Одеської області", - зазначено в повідомленні Центрвиборчкому.

Як повідомляють у ЦВК, рішення звернутися до поліції було прийнято у зв'язку з виявленням комісією під час здійснення повноважень розпорядника реєстру значної кількості звернень виборців щодо зміни їх виборчих адрес на адреси фактичного місця проживання, що належать до територій вищезазначених територіальних громад. При цьому багато звернень стосуються зміни виборчих адрес виборців на адресу одного і того самого житлового будинку або навіть квартири в ньому.

"Сумарна кількість (поданих заяв про зміну місця голосування - ІФ) становить понад 86% загальної кількості звернень, задоволених органами ведення реєстру, що здійснюють свої повноваження на території Одеської області", - додали в ЦВК.

Як стверджують в органі, на цих територіях ця проблема не нова. Під час організації підготовки та проведення місцевих виборів 2015 року ЦВК уже зверталася з таким питанням до МВС для перевірки обставин і відповідного реагування.

"На той час до ЦВК надійшли звернення п'яти кандидатів у депутати Затоківської селищної ради міста Білгород-Дністровський Одеської області. В них ішлося про незаконне втручання у виборчий процес чергових місцевих виборів 25 жовтня 2015 року, пов’язане із здійсненням реєстрації місця проживання значної кількості осіб у селищі Затока, які фактично не були жителями цього населеного пункту. Метою таких дій, на думку суб'єктів звернення, могло бути створення умов із застосуванням підкупу для голосування за певного кандидата, внаслідок чого могли бути спотворені результати відповідних виборів", - зазначають у Центрвиборчкомі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА