16:34 05.08.2020

"Луцький інцидент" був надмірно заполітизований - політолог

2 хв читати

Ситуація із захопленням заручників в Луцьку завершилась благополучно завдяки зусиллям правоохоронців та участі президента, проте інцидент був сильно заполітизований і супроводжувався безліччю безпідставних конспірологічних теорій. Про це йдеться в матеріалі політолога Володимира Фесенка «Політичні тенденції липня 2020», опублікованому на його сторінці в соцмережі Facebook.

«Характерна тенденція - надмірна політизація в оцінці цієї події. Луцький інцидент оцінювався через призму ставлення до Президента Зеленського, міністра Авакова, правоохоронних органів і силових структур. Політично зафарбована емоція домінувала над раціональною оцінкою цієї події. Повчальним став не стільки сам інцидент, скільки суспільна реакція на нього і характер дискусії з приводу дій правоохоронців і Президента», - зазначає Фесенко.

Політолог також вказав на безпідставність усіх конспірологічних теорій навколо події: «Зазначу одну специфічну особливість української політики. У нас вкрай складно щось приховати. Всі зливають все, аж до телефонних розмов Президента з іноземними керівниками. І будь-які складні комбінації в більшості випадків закінчуються не тим результатом, що планувався», - підкреслив він.

Фесенко також звернув увагу на те, що участь Зеленського в переговорах із загарбниками викликало широку дискусію про те, чи потрібно вести переговори з терористами і чи правильно йти на поступки в таких переговорах.

«Однозначної відповіді на ці питання немає. Все залежить від конкретної ситуації і обставин. Всупереч поширеним міфам, навіть в Ізраїлі неодноразово відбувалися і переговори з терористами, і певні поступки в таких переговорах в обмін на життя заручників. В кінцевому підсумку, важливий результат - відсутність (або кількість жертв), звільнення (або загибель) заручників. А «Луцький інцидент» з захопленням автобуса із заручниками завершився мирним результатом», - підсумував політолог.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА