21:00 05.08.2020

Кабмін за наполяганням Зеленського ухвалив рішення про усунення несправедливості у виплатах сім'ям загиблих військових і добровольців у 2014-2015 рр.

2 хв читати
Кабмін за наполяганням Зеленського ухвалив рішення про усунення несправедливості у виплатах сім'ям загиблих військових і добровольців у 2014-2015 рр.

Кабінет Міністрів України за наполяганням президента Володимира Зеленського ухвалив рішення про надання адресної допомоги до пенсій членам родин військовослужбовців, зокрема добровольців, які загинули під час участі в АТО/ООС на Донбасі.

Як повідомляє в середу прес-служба глави держави, він наголосив, що пенсійне забезпечення родин полеглих учасників АТО/ООС було несправедливим, оскільки існувала різниця у розмірі виплат рідним військовослужбовців, які загинули у 2014-2015 роках, і рідним тих героїв, які полягли пізніше.

"Я був у Луцьку останній раз, і, скажу відверто, було дуже неприємно, коли одна матір каже: "Невже наші діти, які загинули, захищаючи Україну, гірші за тих дітей, які загинули зараз, у 2019-2020 роках? Невже це справедливо?" Це дуже несправедливо. Батьки отримували різні гроші. Я сказав, що я виправлю це питання, і став розмовляти з урядом. І я їм дуже вдячний, що вони вирішили це питання", - зазначив Зеленський.

Президент зазначив, що це рішення поширюватиметься на 9 тис. членів сімей загиблих військовослужбовців.

"У нас не буває гірших. Вони всі герої, вони всі для нас однакові. Ми однаково ними пишаємося й однаково їм усі вдячні за те, що вони захищали нашу Україну, нашу територіальну цілісність та наш суверенітет", - наголосив глава держави.

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна зазначила, що президент доручив уряду оперативно вирішити питання пенсійного забезпечення членів сімей військовослужбовців, які загинули в перші роки війни.

"Це саме ті військовослужбовці, які не мали хорошого грошового забезпечення, не було надбавок за вислугу років, військового звання. Власне, у їхніх сім’ях на сьогодні пенсії низькі - у півтора-два рази нижчі, ніж нинішні. Тому уряд знайшов ресурси й можливості вирішити це питання і встановив адресні доплати до пенсій", - зазначила вона.

Лазебна запевнила, що відтепер найменша пенсійна виплата для членів сімей загиблих героїв, де є один непрацездатний, становитиме 7800 грн, якщо двоє непрацездатних - 12 200 грн, якщо троє - максимальна пенсійна виплата становитиме 17 120 грн.

"Пенсійний фонд проводить наразі перерахунки пенсій, і у вересні родини отримають дві виплати - і за серпень, і за вересень", - підсумувала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА