21:13 05.08.2020

Суд підтвердив законність аукціону, на якому власником заводу "Океан" став екс-начальник Миколаївського морпорту Капацина

2 хв читати
Суд підтвердив законність аукціону, на якому власником заводу "Океан" став екс-начальник Миколаївського морпорту Капацина

Південно-Західний апеляційний господарський суд 4 серпня 2020р підтвердив законність публічного аукціону з продажу цілісного майнового комплексу ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" в грудні 2018 року, за підсумками якого власником заводу став Василь Капацина, повідомила прес-служба управління маркетингу заводу.

При цьому уточнюється, що Апеляційний суд відхилив позови чотирьох заявників, зберігши в силі відповідне рішення Господарського суду Миколаївської області від 14 лютого 2020 року. У грудні 2018 року відбувся відкритий аукціон з продажу заводу "Океан". До цього моменту підприємство перебувало в стані ліквідації і мало багатомільйонні борги, а ще раніше, в 2015 році - було визнано банкрутом. За підсумками аукціону новим власником заводу став колишній начальник Миколаївського морського торгового порту Василь Капацина, який викупив підприємство за 112 млн грн.

Після зміни власника, "Океан" почав відновлювати виробництво. На замовлення нідерландської судноплавної компанії Eurobulk завод побудував і відправив замовнику дві баржі, виконав кілька контрактів з виготовлення несучих металоконструкцій для моста на Володимирській гірці і Шулявського шляхопроводу в Києві. На прохання президента України Володимира Зеленського, на заводі в гранично стислі терміни провели металоконструкції для моста через річку Сіверський Донець у станиці Луганської. Крім того, завод відремонтував буксири "Очаків", "Ізмаїлець" і "Зюйд", сухогруз ALICE, а також земснаряд "Ріон".

Законність аукціону оскаржували ТОВ "Океан-Судноремонт", "Бельмондо Індастріз Інк" та "Пойзантер Холдингз ЛТД", а також первинна профспілкова організація заводу в особі її єдиного члена Анатолія Немова. Перераховані компанії пов'язані з Василем Астіоном і Ігорем Ігнатовим, у якого майно заводу перебувало на відповідальному зберіганні в 2016-2018 роках. У результаті за цей період з підприємства зникло майно на суму понад 40 млн грн.

ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод" Океан "(до квітня 2011 року - "Вадан Ярдс Океан", до грудня 2008-го - Damen Shipyard's Okean, до лютого 2001го - "Суднобудівний завод "Океан") спеціалізувалося на виробництві та ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тис. тонн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА