21:25 05.08.2020

Главами військово-цивільних адміністрацій Лисичанська та Сєвєродонецька стали військовий і співробітник СБУ

2 хв читати
Главами військово-цивільних адміністрацій Лисичанська та Сєвєродонецька стали військовий і співробітник СБУ

У Лисичанську і Сєвєродонецьку призначили глав військово-цивільних адміністрацій Олександра Заїку і Олександра Стрюка, повідомляє прес-служба Луганської облдержадміністрації в Фейсбук.

Вони призначені розпорядженням голови обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая після створення указами президента країни військово-цивільних адміністрацій Лисичанська та Сєвєродонецька.

Представляючи в Сєвєродонецьку Стрюка, чинного співробітника Служби безпеки України, Гайдай сказав: "Роботи дуже багато. Оскільки, на жаль, в міськраді через політичні непорозуміння виникла криза. Сєвєродонецьку, де я народився, і діяльності керівника місцевої військово-цивільної адміністрації буду приділяти особливу увагу. Я не можу підвести це місто".

Гайдай акцентував, що за кілька років у міської влади не було налагоджено нормального співробітництва з жодним головою облдержадміністрації: "Це не питання амбіцій. Необхідно співпрацювати. Наприклад, у повному обсязі реалізовувати проекти, що фінансуються Державним фондом регіонального розвитку. Упевнений, ми змінимо цю ситуацію на краще в найкоротші терміни. Потрібно врятувати місто від колапсу".

Гайдай повідомив, що вже провів переговори з міністром молоді та спорту України з реконструкції льодового палацу спорту в наступному році. А протягом зимового періоду необхідно повернути заклад до комунальної власності.

Представляючи в Лисичанську главу ВЦА, Гайдай зазначив, що Олександр Заїка має досвід роботи в органах прокуратури і податковій, зараз перебуває на військовій службі.

"У Лисичанську склалася політична криза. Певні рішення не приймалися швидко або взагалі не приймалися, від чого страждали жителі міста. Тому цей крок вимушений, - заявив голова Луганської ОДА.

Він повідомив, що найближчим часом буде оприлюднений план дій з виведення Лисичанська з кризової ситуації.

Перші завдання - налагодження надійного водопостачання та залучення інвестицій. Наприкінці року почнеться ремонт моста через річку Сіверський Донець поблизу склозаводу, а вже в наступному заплановано відновлення моста і дороги від Сєвєродонецька до колишнього содового заводу в Лисичанську.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА