08:15 06.08.2020

Лондон надасть гуманітарну допомогу Лівану розміром 5 млн фунтів стерлінгів

2 хв читати
Лондон надасть гуманітарну допомогу Лівану розміром 5 млн фунтів стерлінгів

Глава МЗС Великої Британії Домінік Рааб висловив співчуття ліванському народу і заявив про готовність Сполученого Королівства надати гуманітарну допомогу Лівану після вибухів в порту Бейрута 4 серпня.

"Велика Британія є старим другом Лівану і ліванського народу, і буде підтримувати його в складні часи", - написав Рааб в Твіттері.

"Ми негайно надамо (Лівану - ІФ) пряму підтримку, екстрену медичну та гуманітарну допомогу на суму до 5 млн фунтів стерлінгів", - додав британський міністр.

Готовність допомогти Лівану висловили багато країн і організацій. Так, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель у телефонній розмові в середу з міністром закордонних справ Лівану Шарбелем Вахбі заявив про готовність Євросоюзу надати країні необхідну допомогу в зв'язку з наслідками вибухів у Бейруті.

Євросоюз, зазначає Європейська зовнішньополітична служба, активував свої механізми надзвичайного реагування і працює з державами-членами, щоб надати Лівану допомогу в найкоротші терміни. Вже здійснюється направлення в країну рятувальних команд і термінової медичної допомоги.

Зі свого боку, глава МЗС ФРН Гайко Маас заявив, що Німеччина надасть Лівану через "Червоний хрест" 1 млн євро допомоги в зв'язку з вибухом в порту Бейрута.

Серія потужних вибухів прогриміла 4 серпня в портовій зоні Бейрута. За останніми даними, загинули не менше 100 людей, близько 4 тис. постраждали.

Вибуховою хвилею зруйновано безліч будинків, вибиті стекла і двері. Пошкоджено будівлю міжнародного аеропорту.

Вибуховий удар відчули навіть на Кіпрі.

Влада Лівану заявила, що причиною потужних вибухів в портовій зоні Бейрута стали 2750 тонн аміачної селітри, що зберігалася на складі, конфіскованої митними службами шість років тому.

Вища рада оборони Лівану оголосила Бейрут зоною лиха і рекомендувала Кабінету міністрів оголосити в столиці двотижневий надзвичайний стан.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА