12:11 06.08.2020

У Мін'юсті планують, що "великий розпродаж в'язниць" переросте у "велике будівництво в'язниць" - Малюська

2 хв читати
У Мін'юсті планують, що "великий розпродаж в'язниць" переросте у "велике будівництво в'язниць" - Малюська

Міністр юстиції України Денис Малюська оприлюднив плани міністерства щодо проведення "великого розпродажу в'язниць", який згодом повинний буде перерости у "велике будівництво в'язниць".

"Ми розпочинаємо великий розпродаж в’язниць!... Швидше за все тюрми втратять своє цільове призначення. І будуть знищені. Ключова цінність у цих об’єктах для інвесторів - можливість отримати великі земельні ділянки з уже підведеними інженерними мережами... Чи означає продаж в'язниць те, що ми випускатимемо засуджених на свободу? Ні. Просто у нас надто багато надлишкового майна, на утримання якого ми витрачаємо кошти. Ось із нього якраз і розпочинається продаж", - написав Малюська на своїй сторінці у соцмережі Facebook у четвер уранці.

Він коротко описав, як, відповідно до планів Мін'юсту, виглядатиме "великий розпродаж в'язниць":

"(1) продаємо заморожені тюрми (вони не використовуються і ми лише марнуємо кошти на їх охорону);

(2) оптимізуємо мережу наявних в’язниць, вивільняємо, заморожуємо і продаємо ще до десятка поки що функціонуючих тюрем;

(3) обираємо міста, у яких слідчі ізолятори виводитимуться із центральних частин міста у промзону або взагалі за міську смугу. Чим лояльнішою буде міська влада, тим більше шансів що відповідне місто потрапить у список перших;

(4) проектуємо та будуємо перші нові та сучасні слідчі ізолятори на околицях;

(5) продаємо старі слідчі ізолятори у центральних частинах міст та переїжджаємо у нові;

(6) повторюємо кроки 4 та 5 доки не отримаємо повністю нову мережу сучасних СІЗО;

(7) будуємо/реконструюємо установи виконання покарань".

При цьому глава Мін'юсту наголосив, що "кроки 1-3 вже перебувають у процесі реалізації".

За словами Малюськи, протягом найближчих декількох тижнів Мін'юст продовжить представляти перші лоти і забезпечувати можливість їх огляду потенційними покупцями, а про дати безпосередньо аукціонів повідомлятиме окремо.

"Як видно з описаного вище плану, "великий розпродаж в'язниць" переросте у "велике будівництво в'язниць". А тому, якщо хтось вважав, що "всьо, можна красти", той помилявся", - підсумував міністр.

Як повідомлялося, раніше у Мін'юсті анонсували на 6 серпня захід за участю Малюськи, присвячений початку великого розпродажу в'язниць. Захід відбудеться на території першого об'єкта, який буде виставлений на продаж - держустанови "Ірпінський виправний центр (№132)".

ДУ "Ірпінський виправний центр (№132)" розташована в центрі смт Коцюбинського за 14 км від Києва. Відповідно до наказу Мін'юсту, було ухвалено рішення про оптимізацію установи шляхом її консервації. Останніх засуджених перевели до іншого виправного центру в серпні 2019 року.

"На продаж будуть виставлені об'єкти нерухомості установи", - зазначили у Мін'юсті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА