13:00 06.08.2020

Ліванська армія розбирає завали в порту Бейрута

2 хв читати
Ліванська армія розбирає завали в порту Бейрута

Ліванські військові почали розбирати завали та сміття від вибухів у порту Бейрута, щоб якнайшвидше відновити рух на автодорогах у цьому районі, повідомляє агентство Associated Press.

На місці розгорнуто масштабні роботи за допомогою бульдозерів, що належать армії. Територію порту, де вибухи залишили воронку діаметром 200 метрів, наразі оточено.

На території порту розміщувалися зерносховища, де зберігалося близько 85% усіх запасів пшениці в країні. Тепер це зерно змішалося зі сміттям, щебенем і брудом, зерносховища повністю зруйновані.

У місті складається важка в усіх сенсах обстановка. Портал Gulf News повідомляє, що у Бейруті в загони збираються волонтери, щоб прибирати сміття й уламки з вулиць у кварталах за межами порту. Переважно це молоді люди, які не постраждали при вибуху. Портал публікує фотографії, на яких видно, як волонтери підмітають вулиці, збирають сміття в пакети, забирають з вулиць уламки вибитих із будинків дверей і вікон. Інші волонтери розбили намети на вулицях і організували в них роздачу гуманітарної допомоги, зокрема й медикаментів. При цьому всі волонтери в масках.

За даними порталу The National, організація Animals Lebanon, що займається допомогою тваринам, організувала невеликі пошукові загони, які шукають зниклих під час катастрофи домашніх улюбленців. Представники організації розповіли, що після вибуху до них надійшли десятки листів від людей, які просять знайти їхніх тварин, а також від тих, хто готовий допомогти. Деякі пошуки вже увінчалися успіхом, організація опублікувала відео, на якому до хазяїна біжить, виляючи хвостом, знайдений волонтерами собака.

Губернатор Бейрута Марван Аббуд напередодні заявив в інтерв'ю саудівському телебаченню, що майже 300 тис. людей втратили житло через вибухи, а збитки від них тепер оцінюється в $10-15 млрд.

У вівторок у порту Бейрута сталися найпотужніші вибухи, які коли-небудь бачило місто, що пережило десятиліття воєн і конфліктів. Кілька міських кварталів завалені уламками, битим склом, пошкодженими автомобілями, в багатьох будинках вибиті двері, шибки, жалюзі.

Портових чиновників на час розслідування обставин вибуху взято під домашній арешт. Порт Бейрута вважається одним із найкорумпованіших у країні. Ймовірно, вибухи сталися через загоряння нітрату амонію. В портовій зоні Бейрута на складі зберігалися 2750 тонн аміачної селітри, конфіскованої митними службами шість років тому. Під час розслідування слідчі мають намір встановити, як була допущена така ситуація.

У четвер Ліван відвідає президент Франції Еммануель Макрон.

Низка країн світу направила до Бейрута команди рятувальників для надання допомоги й пошуку тих, хто вижив.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА