14:46 06.08.2020

Лідія Ізовітова: введення суддів до складу КДК адвокатури порушує зобов’язання України перед Радою Європи

2 хв читати

Голова Ради адвокатів України (РАУ) Лідія Ізовітова наголошує, що можливе введення суддів до складу кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури є порушенням зобов’язань України перед Радою Європи.

Про це вона сказала під час засідання РАУ 5 серпня.

Лідія Ізовітова нагадала, що за законом про адвокатуру, який діяв до 2012 року, судді входили до складу КДК адвокатури. Але при розробці нового закону, враховуючи зобов’язання України перед Радою Європи з розбудови незалежного інституту адвокатури, було передбачено створення КДК виключно з числа адвокатів.

Тепер же голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Андрій Костін пропонує повернути старі норми і ввести до складу КДК діючих суддів, або суддів у відставці. «Тобто позиція Костіна – це крок назад, це – ретроспектива і невиконання міжнародних зобов’язань, яка взяла на себе Україна, вступаючи до Ради Європи», - наголосила Лідія Ізовітова.

Член РАУ від Хмельницької області Оксана Каденко додала, що Костін маніпулює громадською думкою, говорячи про те, що має бути паритет: якщо адвокати входять до дисциплінарних органів суддів, то й судді мають входити до таких органів адвокатури. Фактично, він пропонує встановити контроль державних органів над діяльністю громадських організацій.

 «Державні інституції, державні органи мають бути відкриті перед суспільством. Це – основна засада будь якої сучасної правової держави. Але аж ніяк не навпаки. Тобто шановний Андрій Костін підмінив поняття», - зазначила вона.

У зв’язку з цим РАУ вирішила звернутися до Президента, Голови Верховної Ради, парламентських комітетів і міжнародних інституцій і привернути їхню увагу до намагань змінити курс України на забезпечення незалежності адвокатури.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА