17:00 06.08.2020

Офіс генпрокурора не отримував офіційного запрошення до Білорусі для обговорення питання видачі затриманих бойовиків

1 хв читати

В Офісі генерального прокурора обіцяють відреагувати після отримання офіційного запрошення відвідати Білорусь для обговорення питання видачі затриманих у Білорусі бойовиків.

"Реакція буде лише після офіційного запрошення, поки що Офіс генпрокурора його не отримав", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Офісу генпрокурора.

Як повідомлялося, 29 липня під Мінськом було затримано 33 громадян РФ і України, членів ПВК "Вагнер".

Україна заявила, що затримані брали участь у бойових діях на сході країни.

Офіс генпрокурора повідомив, що 28 особам, із яких дев'ятеро громадян України, оголошено про підозру за фактом участі у терористичній організації (ст. 258-3 КК України). Як пояснили агентству в Офісі генпрокурора, Україна проситиме про видачу 28 затриманих, яким висунуто підозри.

5 серпня президент України Володимир Зеленський детально обговорив із Лукашенком питання, пов'язані з затриманням бійців ПВК "Вагнер".

6 серпня президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив запросити до країни генеральних прокурорів Росії та України для розгляду ситуації з затриманими.

"Президент доручив запросити до Білорусі генеральних прокурорів Росії та України для розгляду ситуації з затриманими бойовиками. Про це глава держави заявив сьогодні на нараді про гарантування безпеки виборчої кампанії", - повідомило держагентство "БілТА".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА