19:57 06.08.2020

Місцева влада повинна взяти відповідальність за дотримання протиковідних заходів на атракціонах у курортних містах

2 хв читати
Місцева влада повинна взяти відповідальність за дотримання протиковідних заходів на атракціонах у курортних містах

Місцева влада повинна взяти відповідальність за дотримання протиепідемічних заходів на атракціонах, в парках розваг і луна-парках у курортних містах, вважає глава Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики (НТГЕІ), дитячий імунолог Федір Лапій.

"Зараз можна говорити, що на центральному рівні вдається стримувати поширення COVID-19 так, щоб не допустити одномоментної кількості хворих, щоб система охорони здоров'я могла витримати. Але на місцевому рівні дотримання протиепідемічних заходів залишає бажати кращого", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

Лапій зазначив, що, за його спостереженнями, карантинні обмеження, зокрема, не дотримуються в курортних містах у місцях атракціонів і луна-парках, прогулянкових зонах.

"На атракціонах ані дистанції, ані масок, ані рукавичок, особливо там, де потрібно триматися руками, наприклад, на колесі огляду. Між сеансами атракціони ніхто нічим не обробляє. Відпочивальники товпляться навколо, дивляться. Я бачив таку ситуацію в Бердянську, не думаю, що ситуація в Затоці, в Залізному порту або в Скадовську краще", - сказав він.

Лапій наголосив на необхідності дотримання протиепідемічних заходів, насамперед працівниками таких атракціонів і парків розваг.

"У ресторанах і кафе персонал у рукавичках і масках, доступні антисептики, є хоча б видимість карантину. Але якщо ми говоримо про зону атракціонів, там навколо ні проштовхнутися, всі товпляться, стоять і контактують дуже близько. Виникає питання, чия це зона відповідальності. це ж не Віктор Ляшко повинен приїхати і перевіряти атракціони. Це місцеві органи влади, такі як мерія міста, місцева поліція повинні контролювати такі місця, де існує ризик поширення COVID-19", - сказав він.

За спостереженнями експерта, зокрема, в Бердянську "в зоні вечірнього променаду, там, де атракціони, окрім Нацгвардії ніхто маски не носить". До того ж, за його словами, в Бердянську "на косі пляж порожній, там безпечно, в морі безпечно, але якщо приїхати в місто - там натовп".

"На жаль, це не відповідальність МОЗ, це відповідальність місцевої влади", - наголосив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА