20:05 06.08.2020

Госпсуд Києва відклав до 27 серпня підготовче засідання у справі за позовом "Центренерго" до "Укренерго" на 1,7 млрд грн

2 хв читати
Госпсуд Києва відклав до 27 серпня підготовче засідання у справі за позовом "Центренерго" до "Укренерго" на 1,7 млрд грн

Господарський суд Києва переніс на 27 серпня підготовче засідання у справі за позовом ПАТ "Центренерго" до ПрАТ НЕК "Укренерго" про стягнення з НЕК 1,699 млрд грн (борги ДП "Енергоринок", ліквідованого з 1 липня 2019 - ЕР).

Згідно з рішенням суду від 30 липня, розміщеному в Єдиному реєстрі судових рішень, підготовче засідання переноситься, зокрема, в зв'язку з усним клопотанням позивача про відстрочку засідання, ненаданням їм відповіді на відгук на позовну заяву і клопотанням відповідача про залучення до справи як третіх осіб Кабінету міністрів і Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг.

У рішенні суду зазначається, що "Центренерго" звернулося до Господарського суду Києва з позовом до "Укренерго" про стягнення з останнього 1,699 млрд грн, з яких 1,47 млрд грн основного боргу, решта - пені, відсотки і втрати від інфляції.

В обґрунтуванні позовних вимог позивач посилається на неналежне виконання відповідачем умов укладеного між сторонами договору від вересня 1999 року в частині своєчасної оплати реалізованої "Центренерго" електроенергії, внаслідок чого у відповідача утворилася заборгованість на зазначену суму.

Як повідомлялося, Верховна Рада в кінці травня прийняла за основу законопроект про внесення змін до Кодексу України щодо процедури банкрутства, що передбачають захист ДП "Енергоринок" від банкрутства і створення умов для погашення заборгованості, сформованої до 1 липня 2019 року на оптовому ринку електроенергії.

У кінці квітня Рада прийняла за основу законопроект про заходи погашення заборгованості, що виникла до 1 липня 2019 року на оптовому ринку електричної енергії (№2386), який передбачає серед іншого докапіталізацію НАЕК "Енергоатом" і ПрАТ "Укргідроенерго" за рахунок випуску облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

Як зазначено в пояснювальній записці до законопроекту, кредиторська заборгованість підприємства станом на 31 серпня становила 28,1 млрд грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА