20:28 06.08.2020

Лукашенко про екстрадицію "вагнерівців" в Україну: Ніхто нікого не видає, доки не встановить провини країна, яка запитує

3 хв читати
Лукашенко про екстрадицію "вагнерівців" в Україну: Ніхто нікого не видає, доки не встановить провини країна, яка запитує

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє, що для екстрадиції затриманих у Білорусі бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнера" в Україну українська сторона має довести їхню провину.

"Таке питання ніколи у мене не стояло і стояти, я думаю, не буде", - сказав Лукашенко в оприлюдненому в четвер на YouTube-каналі "В гостях у Гордона" інтерв’ю, відповідаючи на запитання, чи видасть він затриманих бійців Україні на прохання президента України Володимира Зеленського.

"У нас є міжнародна угода з Росією та Україною. Суть полягає в тому, що генеральний прокурор України, генеральний прокурор Білорусі, Росії, правоохоронні системи в контакті, вони і працюють - я щойно Зеленському про це сказав, іще поцікавлюся, я йому пообіцяв, що поцікавлюся - вони працюють над тим, щоб була чітка картина: ніхто нікого не видає, доки не встановить провини країна, яка запитує, має довести провину цих людей, що цей убив цього, що стріляли тощо", - додав глава білоруської держави.

Також він зазначив, що знає керівника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина і перебуває з ним у хороших стосунках, але називає його лише виконавцем замовлення, яке надходить згори.

"Ви говорите "Вагнер". Ну ми ж знаємо, хто очолює цю структуру - Женя Пригожин. Я його так і називаю - Женя. Ви не уявляєте, у нас з ним найдобріші відносини ... Він приїжджав (в Білорусь - ІФ), допомагав. Мені, звичайно, дуже сумно, що ось ці "вагнерівці" з ним пов'язані, але з іншого боку, я ж думаю - він же іграшка в чужих руках. Не він же приймає рішення. Так, він це організовує, у нього бізнес, він платить їм, напевно. Ну не він це (є ініціатором дій ПВК "Вагнер" в Білорусі - ІФ). Трохи вище - заступники міністрів, деякі по Білорусі побігали, не вийшло. Їм, ось, треба довести, що ми, ось, Білорусь тепленьку принесемо і кинемо до якоїсь кремлівської вежі. Я це бачу", - сказав Лукашенко.

Також він зазначив, що РФ неоднорідна і вважає, що не все її керівництво має єдину позицію щодо Білорусі. "Дорікають, що там проти Білорусі там вже фронтом вони йдуть всі монолітно - нісенітниця повна. Я підозрюю окремих, не хочу їх прізвища називати в публічному просторі. Вони це відчувають. Я їм сказав: зловлю - відірву яйця. Я їх все одно зловлю, я їх відловлю. Вони несолідно вчинили", - сказав він.

На питання, чи перебувають вони в керівництві РФ, президент Білорусі відповів: "Вони бігають туди, погоджують і починають крутити, вони в середній ланці".

Він вважає, що діям цих росіян проти Білорусі легко протистояти. "Вони ж на нас не дивляться ці навіть люди, як на ворогів. Це ідеологічно погано - він ідеологічно не впевнений у цьому, тому з ним можна боротися запросто, і можна навіть домовлятися, всяке можливо. Тому ми це все перетерпимо, переживемо", - сказав Лукашенко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА