07:40 07.08.2020

З початку року СБУ зареєстровано понад 100 кримінальних проваджень та повідомлено майже 50 підозр у злочинах у сфері природокористування

2 хв читати
З початку року СБУ зареєстровано понад 100 кримінальних проваджень та повідомлено майже 50 підозр у злочинах у сфері природокористування

З початку 2020 року матеріалами Служби безпеки України було зареєстровано 101 кримінальне провадження через зловживання в сфері природокористування.

"Підозра в злочинах, пов'язаних з масштабною вирубкою і вивозом за кордон державної деревини, повідомлено 46 фігурантам, зокрема і чиновникам різних рівнів", - йдеться в повідомленні на сайті СБУ в четвер.

Зокрема, в службовому зловживанні, яке завдало збитків державі на 17,5 млн грн, СБУ підозрює 4-х працівників ДП "Куп'янське лісове господарство". У справі про незаконне присвоєння державного лісу на ДП "Олевське лісове господарство" Житомирської області до кримінальної відповідальності притягнуто 15 осіб.

Спецслужба викрила багатомільйонні махінації посадових осіб Гутянського лісового господарства Харківської області та Ясінянського ЛМГ на Закарпатті. "Своїми діями вони завдали збитків державі понад 40 млн грн", - уточнили в СБУ.

Найбільш резонансним і глобальним злочином у сфері природокористування, які розслідує СБУ, вважається кримінальне провадження за ст.441 "Екоцид". У відомстві нагадали, що справа була розпочата через руйнівної повені на заході країни, які призвели до людських жертв, пошкоджень і знищення майна громадян, руйнування інфраструктури регіону. Однією з головних версій слідства є незаконна вирубка лісів, зловживання відповідальних посадових осіб і неналежне здійснення лісогосподарської діяльності.

"Варто зазначити, що завдяки посиленій співпраці правоохоронців з органами влади не допущено виникнення ще 5 надзвичайних ситуацій, зокрема і через неналежне здійснення господарської діяльності", - наголосили в СБУ.

Крім того, співробітники спецслужби попередили підписання 5 зовнішніх потенційно збиткових контрактів, втрати за якими склали б понад 12 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА