08:21 07.08.2020

Трамп підписав указ про усунення загрози WeChat

2 хв читати
Трамп підписав указ про усунення загрози WeChat

Президент США Дональд Трамп підписав указ, спрямований на усунення загрози, що випливає від мобільного застосунку з КНР - WeChat.

"Щоб захистити нашу націю, я вжив заходів щодо усунення загрози, яка випливає від одного мобільного застосунку - TikTok. Потрібні подальші дії для усунення аналогічної загрози, що створюється ще одним мобільним застосунком – WeChat", - йдеться в указі, оприлюдненому Білим домом.

Зазначено, що так само, як і TikTok, WeChat автоматично захоплює величезні масиви інформації від своїх користувачів.

"Цей збір даних загрожує надати Комуністичній партії Китаю доступ до особистої та приватної інформації американців. Крім того, застосунок фіксує особисту та службову інформацію китайських громадян, які відвідують Сполучені Штати, тим самим надаючи Китайській комуністичній партії механізм для відстежування китайських громадян...", - йдеться в указі.

У зв'язку з цим президент США забороняє, починаючи із 45 днів після дати публікації цього документа, будь-які угоди з компанією Tencent Holdings, пов'язані з WeChat, будь-якою особою або стосовно будь-якого майна, що перебуває під юрисдикцією США.

Раніше президент США підписав подібний указ, що забороняє через 45 днів будь-які угоди з компанією ByteDance Ltd. - власником застосунку TikTok.

Раніше держсекретар США Майк Помпео обіцяв, що Трамп найближчим часом вживе заходів стосовно китайських компаній - розробників програмного забезпечення, які передають дані безпосередньо Пекіну, створюючи загрозу національній безпеці США.

"Президент Трамп сказав "досить", і ми маємо виправити таке становище. Тому він вживе заходів найближчими днями стосовно широкого спектра ризиків національній безпеці, які становить собою програмне забезпечення, пов'язане з китайською Комуністичною партією", - сказав Помпео в ефірі телеканалу Fox News.

Глава апарату Білого дому Марк Медоуз також заявляв, що адміністрація розглядає заходи стосовно китайських застосунків TikTok, WeChat та інших, яких може бути вжито вже найближчими тижнями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА