15:59 07.08.2020

У Києві вивозили медвідходи з інфекційних відділень на звалище, директорові підприємства повідомлено про підозру

1 хв читати

Комерційному директору компанії, що спеціалізується на утилізації відходів, висунуто підозру в порушенні санітарних норм після того, як було зафіксовано, що один з автомобілів вивіз медичні відходи, які мали утилізувати, на полігон твердих побутових відходів під Києвом.

Як повідомляється на сайті Офісу генпрокурора у п'ятницю, дії директора компанії кваліфіковано за ч.1 ст.325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм із запобігання інфекційним захворюванням, які завідомо могли спричинити поширення цих захворювань).

"За даними слідства, компанія, яка спеціалізується на утилізації небезпечних відходів, зокрема медичних та біологічних, замість утилізації таких відходів у спеціально відведених для цього місцях шляхом спалювання вивозила їх на стихійні звалища та звичайні полігони твердих побутових відходів у Київській області. Серед медичних відходів - шприци, медичні маски, халати та інші відходи з медичних закладів м. Києва, зокрема і з інфекційних відділень. Правоохоронці задокументували факт вивезення цих відходів вантажним автомобілем на один із таких полігонів у Київській області", - йдеться в повідомленні.

Наразі триває слідство, вживаються заходи для встановлення всіх обставин скоєного злочину та притягнення винних осіб до відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА