16:08 07.08.2020

Хомчак закликає відрізняти поодинокі постріли від обстрілів, які не фіксуються на лінії фронту з початку перемир'я

3 хв читати
Хомчак закликає відрізняти поодинокі постріли від обстрілів, які не фіксуються на лінії фронту з початку перемир'я

 Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак закликав суспільство відрізняти поодинокі постріли, які наразі бувають у зоні проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі з боку бойовиків, від обстрілів, які на лінії фронту з початку перемир'я поки що не відбуваються.

"У нас на території, де немає війни в Україні, кожного дня буває стільки обстрілів і вибухів... А тут все-таки лінія зіткнення. І взагалі, такі поодинокі постріли були раніше й під час серйозніших обстрілів", - заявив він під час поїздки з президентом України Володимиром Зеленським у Донецьку область, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами Хомчака, 6 серпня на лінії розмежування не зафіксовано жодного пострілу, а 7 серпня - два постріли в різних місцях.

"Раніше ми їх не фіксували взагалі. Вони неприцільні, вони не долітають до наших позицій. Але ми чітко визначилися, що не обманюємо нікого. Насамперед суспільство, щоб усі розуміли, що відбувається. Взагалі їх можна було б не враховувати", - зазначив він.

Міністр оборони України Андрій Таран зазначив, що майже за два тижні перемир'я армія та жителі Донбасу, які втомилися від війни, почали відчувати кінець війни, а життя в регіоні почало відроджуватися.

"Усі хочуть миру на цій землі. Те, що відбувається наразі, дає надію, дає людям сподівання, що ми колись нарешті це вирішимо. Безперечно, наразі це вирішує не армія. Мають вирішувати це питання політичним шляхом. Солдати казали, що якщо політики не вирішуватимуть, не зможуть вирішувати, нам нічого не залишиться крім того, щоб покладатися лише на Збройні сили", - наголосив він.

За словами міністра, саме така поїздка вздовж лінії розмежування і дала змогу зрозуміти настрій українських бійців, які захищають державу.

"Це справді чудово сприймається особовим складом. Вони раді бачити президента - не там десь, який лише на телебаченні виступає, а того, який із ними, приїздить до них, вникає в те, що відбувається, проводить бесіди. Дуже чудова психологічна атмосфера щоразу, коли президент приїжджає на позицію", - зазначив Таран.

Президент Зеленський другий день перебуває у зоні проведення ООС на Донбасі. Глава держави особисто переконався, що режим повного та всеосяжного припинення вогню діє. Загалом за два дні Зеленський проїхав понад 100 км лінії розмежування. У ніч із 6 на 7 серпня він перебував поблизу однієї з ділянок на лінії фронту та переконався, що і в цей час доби також діє перемир'я.

"Повністю хочеш зрозуміти, поспілкуватись, як усе контрольовано. Я вдячний усім за моральний дух. Справді, зберігається режим тиші з нашого боку, все під контролем", - заявив президент у розмові з представниками ЗМІ у п'ятницю.

Під час поїздки глава держави спілкувався з українськими військовими відверто і неформально, щоб зрозуміти їхній настрій. "Вони дивуються. Кажуть, що раніше так не приїжджали, не ночували", - зазначив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА