20:38 07.08.2020

Позови США до Коломойського і Боголюбова обмежать їх у використанні фінпослуг у всьому світі

2 хв читати
Позови США до Коломойського і Боголюбова обмежать їх у використанні фінпослуг у всьому світі

Цивільні позови США, подані 6 серпня в суд у Флориді, про конфіскацію майна Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова обмежать цих екс-акціонерів ПриватБанку у використанні фінансових послуг в усьому світі і можуть стати причиною закриття їх банківських рахунків, вважає заступник голови наглядової ради ПриватБанку Артем Шевальов.

"Позову Мін'юсту США із зазначенням кримінальних дій, в яких США підозрюють цих осіб, досить для того, щоб вони невідкладно потрапили в систему World-Check, що унеможливить для них використання банківських та інших фінансових послуг в усьому світі (ну, за винятком банківських установ, які не живуть за міжнародними нормами) і може привести до закриття їх відповідних рахунків", - написав він у Facebook у п'ятницю.

Шевальов наголосив, що Мін'юст США ініціював перше в світі, включно з Україною, провадження кримінального характеру за фактом шахрайства в ПриватБанку.

"Такий крок Мін'юсту США (арешт майна) означає, що США, очевидно, готові висунути (може навіть вже висунули, але поки не оголосили) кримінальні обвинувачення (indictment) проти зазначених осіб", - написав він, припустивши, що таке оголошення може з'явитися в найближчій перспективі.

Заступник голови наглядової ради ПриватБанку також пояснив, що висування кримінальних обвинувачень означатиме, що особи можуть бути затримані в юрисдикціях, які підтримують відповідну співпрацю, або Мін'юст США може направити запит на екстрадицію цих осіб для доставки їх до суду (в США).

"ПриватБанк не має жодного відношення до розслідування ФБР і Мін'юсту США, яке відбувається за фактом правопорушення, тому будь-які зміни всередині України щодо ПриватБанку не впливатимуть на цей процес і той факт, що Мін'юст США доведе його до кінця", - резюмував він .

Як повідомлялося, США в своїх позовах стверджує, що комерційна нерухомість у Луїсвіллі (штат Кентуккі) і Далласі (штат Техас) була придбана з використанням незаконно привласнених з ПриватБанку коштів і підлягає конфіскації на підставі про порушення федерального законодавства про відмивання грошей. "У скаргах стверджується, що Коломойський і Боголюбов, які володіли ПриватБанком, привласнили та пограбували банк на мільярди доларів. Обидва отримали шахрайські позики і кредитні лінії приблизно з 2008-го до 2016 року, коли схема була розкрита, і банк був націоналізований", - йдеться в прес-релізі Мін'юсту США.

Разом із тим, згідно з коментарем Коломойського, поширеному 7 серпня низкою українських ЗМІ, він спростовує обвинувачення Мін'юсту США в незаконному привласненні і відмиванні коштів банку, уточнюючи, що всі інвестиції в США були зроблені за рахунок коштів, отриманих з власного бізнесу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА