14:56 08.08.2020

Міністр охорони здоров'я детально відзвітує про готовність лікарень до другої хвилі епідемії Covid-19 – Шмигаль

1 хв читати
Міністр охорони здоров'я детально відзвітує про готовність лікарень до другої хвилі епідемії Covid-19 – Шмигаль

На виконання доручення президента України Володимира Зеленського міністр охорони здоров'я Максим Степанов детально відзвітує про готовність до другої хвилі коронавірусної інфекції лікарень, які прийматимуть хворих на Covid-19, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Нові антирекорди хворих на коронавірус потребують чітких дій. Сьогодні провели позачергове засідання уряду, де обговорювалося погіршення епідемситуації в країні", – написав прем'єр на сторінці у Фейсбуці.

Так, міністру охорони здоров'я було доручено детально відзвітувати про готовність лікарень до другої хвилі епідемії COVID-19.

"Така статистика повинна бути представлена по кожній області і враховувати кількість ліжкомісць, забезпеченість засобами індивідуального захисту, ліками, киснем і медичним персоналом", – зазначив Шмигаль.

Крім того, як наголосив глава уряду, МОЗ, Міністерство внутрішніх справ, Мінцифри та інші відповідальні органи повинні створити ефективну систему відстеження контактів людей, хворих на Covid-19.

"Ці епідеміологічні розслідування повинні бути системними, з жорстким контролем за самоізоляцією. Це дасть нам змогу оперативніше реагувати і розривати ланцюги захворювань", – додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА