07:25 09.08.2020

Під час вибуху в Бейруті загинув громадянин України

2 хв читати
Під час вибуху в Бейруті загинув громадянин України

У результаті потужного вибуху, що стався на цьому тижні в Бейруті, загинув громадянин України Вільям Азар, повідомляє посол України в Лівані Ігор Осташ.

"Йому було всього 32. Він збирався одружитися. Здається, ще недавно голосував у посольстві. Молодий перспективний економіст вийшов з офісу компанії KPMG, щоб поїхати додому ... Страшний вибух забрав життя громадянина України Вільяма Азара", - написав посол на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук пізно ввечері в суботу.

Раніше в посольстві України в Лівані і в українському МЗС повідомляли, що за наявною у них інформацією, серед серйозно постраждалих в результаті вибухів в Бейруті громадян України немає. "Є деякі сім'ї, у яких постраждало майно, будинки, квартири. Є також незначні травми, порізи, удари (у громадян України - ІФ-У), але постраждалих серйозних поки немає ... Поки йдеться про допомогу у відновленні будинків або квартир. На сьогодні серйозних проблем, пов'язаних із загрозою життю, для українців немає", - сказав посол України в Лівані в ефірі одного з українських телеканалів 5 серпня.

4 серпня в порту Бейрута відбулися найпотужніші вибухи, які коли-небудь бачило місто, що пережило десятиліття воєн і конфліктів. Кілька міських кварталів завалені уламками, битим склом, пошкодженим автомобілями, у багатьох будинках вибиті двері, віконні рами, жалюзі.

Портові чиновники на час розслідування обставин вибуху поміщені під домашній арешт. Порт Бейрута вважається одним із найбільш корумпованих в країні. Ймовірно, вибухи сталися через загоряння нітрату амонію. У портовій зоні Бейрута на складі зберігалися 2750 тонн аміачної селітри, конфіскованої митними службами шість років тому. В ході розслідування слідчі мають намір встановити, як була допущена така ситуація.

Станом на вечір 9 серпня МОЗ Лівану з посиланням на оновлені дані повідомило, що кількість постраждалих від вибуху в Бейруті досягла 6 тис. Раніше надходила інформація про приблизно 5 тис. поранених жителів столиці. Крім того, 158 осіб загинули, 21 пропав безвісти.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА