Події

Влада України поки не скасовуватиме обов'язкову самоізоляцію прибулих з ОРДЛО через загрозу імпорту захворюваності COVID-19

Влада України не має наміру скасовувати вимогу дотримання режиму самоізоляції для людей, які повернулися з окремих районів Донбасу, зважаючи на складну ситуацію із захворюваністю коронавірусом COVID-19 в країні і загрози імпорту захворюваності з непідконтрольних територій, заявляє прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Нині ви бачите ситуацію на підконтрольній Україні території, ми, на жаль, не знаємо, яка вона на тимчасово окупованих територіях. За деякими даними, вона складніша. Ми змушені вводити обмеження, як на кордонах України, так і на лінії розмежування (на Донбасі - ІФ-У) для того, щоб не імпортувати в Україну захворюваність, якої у нас і так вистачає", - сказав Шмигаль в інтерв'ю "Радіо Свобода", оприлюдненому в суботу.

Він зазначив, що в певних приватних випадках для прибулих з ОРДЛО людей можуть бути зроблені виключення, проте в цілому поки змін у цьому питанні не передбачається.

"Тому на даному етапі в окремих випадках ... прикордонники мають право приймати окремі рішення за рішенням керівника прикордонників. Загалом поки є карантинні обмеження і ситуація залишається настільки складною, вона буде залишатися керованою ось так, як залишалася досі", - сказав прем'єр.

Як повідомлялося, 1 серпня командування Операції об'єднаних сил прийняло рішення продовжити дію карантину для тих, хто прибуває на підконтрольну українському уряду територію через лінію розмежування на Донбасі.

"Крім того громадяни, що подорожують з тимчасово окупованої території України, будуть проходити безконтактний температурний скринінг тіла і опитування на предмет контакту з хворими COVID-19. Варто врахувати, що громадяни України (крім тих, хто прибуває для участі в ЗНО) будуть пропускатися тільки за умов згоди на проходження самоізоляції, з використанням єдиного електронного сервісу "Дій вдома", або обсервації", - повідомили в прес-службі Держприкордонслужби України.

Для перетину лінії розмежування в КПВВ громадяни будуть допускатися із засобами захисту органів дихання. Одночасно в контрольних пунктах зможе перебувати така кількість осіб, яке забезпечить дотримання соціальної дистанції.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ