08:08 09.08.2020

Понад 700 людей постраждали під час антиурядових протестів в Бейруті

2 хв читати
Понад 700 людей постраждали під час антиурядових протестів в Бейруті

Під час антиурядових виступів в столиці Лівану постраждали 728 осіб, загинув один офіцер поліції, повідомляють арабські ЗМІ з місця подій.

Тисячі городян вийшли на вулиці Бейрута і взяли участь в демонстраціях протесту проти уряду, який не вжив заходів щодо запобігання вибуху в порту 2,75 тис. тонн аміачної селітри, що забрав життя майже 160 людей. Поранення отримали 6 тис., понад 300 тис. залишилися без даху над головою.

Протестувальники штурмували будівлі міністерств закордонних справ, економіки, енергетики і довкілля Лівану, а також будівлю банківської асоціації, повідомило в суботу ліванське державне інформаційне агентство NNA.

Армія витіснила групу протестувальників, які захопили постраждалу від вибуху будівлю МЗС. Демонстранти, очолювані відставними армійськими офіцерами, увірвалися в будівлю і оголосили її "штабом революції".

Як повідомляли французькі ЗМІ, прем'єр-міністр Лівану Хасан Діаб озвучив пропозицію організувати в країні дострокові вибори в парламент.

"Тільки дострокові вибори можуть дозволити подолати структурну кризу", - сказав він в ефірі ліванського телебачення. При цьому низка депутатів парламенту вже оголосили про відхід зі своїх постів, даючи таким чином зрозуміти, що підтримують ідею виборів.

Водночас уряд США підтримує право ліванських демонстрантів на мирний протест і настійно закликає всіх учасників утриматися від насильства, йдеться в повідомленні посольства США в Бейруті.

Посольство також заявило у своєму Твіттері, що ліванський народ "заслуговує мати лідерів, які прислухаються до нього і змінять курс, щоб відповісти на народні вимоги прозорості та підзвітності".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА