10:01 10.08.2020

Кличко звернувся до парламенту з проханням законодавчо регламентувати поїздки на електросамокатах у містах

2 хв читати
Кличко звернувся до парламенту з проханням законодавчо регламентувати поїздки на електросамокатах у містах

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до депутатів Верховної Ради й закликав їх розробити та внести на одному з найближчих засідань зміни до законодавства про дорожній рух і визначити, як, де і за якими правилами можуть їздити електросамокати в містах, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Тому питання: де саме мають їздити такі засоби пересування –дорогою, тротуарами, велосипедними доріжками? За якими правилами: швидкість, світлові позначення, з якого віку "водія"? Адже йдеться про безпеку руху, про здоров’я і життя всіх його учасників – тих, хто на самокатах, автомобілістів, велосипедистів, мотоциклістів, пішоходів. Дати відповіді й урегулювати всі ці питання має законодавство України про дорожній рух. Чому діяльність компаній у наданні послуг з прокату має бути узгоджена з містом? Бо пункти прокату (чи місця, де можна взяти або залишити електросамокат) розташовані на території міста. І не може будь-хто прийти і просто за бажанням надавати послуги, за які не несе жодної відповідальності. Про який порядок і правопорядок можна говорити в такій ситуації? Чому одні повинні працювати за правилами, а інші – ні? Тому я офіційно звертаюся до депутатів Верховної Ради: розробити та внести на одному з найближчих засідань зміни до законодавства про дорожній рух", - розповів Кличко.

Він зазначив, що рух такого виду "транспорту", як електросамокати, не дозволений. Він також закликав компанію BOLT працювати виключно в правовому полі й усвідомлюючи відповідальність за законність і безпеку послуг, що вона надає. "Я розумію, що місто розвивається, що має розвиватися бізнес. Зокрема й той, що пропонує послуги екологічного транспорту. Але робота всіх підприємств і всіх підприємців має бути цивілізованою і законною. Тим паче, коли йдеться про безпеку, здоров’я і життя людей", - наголосив Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА